Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - styling  :  Om styling, ekstraudstyr mm.

polering af bilForum rating: Top 500
Tirsdag 21-06-2005 kl. 17:30
    Vis profil  
Hej,

Skal til at polere min bil.
Lakken er aldrig blevet poleret/vokset før og er maks 8 måneder gammel.
Nogen der ved hvad jeg skal bruge og hvordan?
Og hvilke mærker anbefaler i?

Håber i kan hjælpe.

PS. Lakken er så'n lidt sølv-blå-grøn agtig noget dog ikke kamæleon eller noget i den dur. Lakken har også fået 3gange klarlak
celica skal man ha'!!

polering af bilForum rating: Top 500+
Tirsdag 21-06-2005 kl. 19:04
    Vis profil  
du kan starte med at give den en gang lak rens , efter det skal du give den en gang super lakpolish ( næsten det samme som voks , alm voks kan også bruges). også slutte af med at give den en gang lak forsejlning.
så skinner den som ny. op det holder op til 1 år hvis det bliver gjordt ordenligt..


polering af bilForum rating: Top 100
Tirsdag 21-06-2005 kl. 19:42
    Vis profil  
Gå ind på www.sonax.dk, der er en guide til hvordan man opnår det bedste resultat, og med hvilke produkter.. Kan varmt anbefale Sonax' produkter, de vinder tit i kvalitetsundersøgelser o.l. Og på deres hjemmeside kan du se hvem, der forhandler det, i nærheden af hvor du bor..
Livet er for kort til Opel og Ford ;o)

polering af bilForum rating: Top 250
Onsdag 22-06-2005 kl. 01:08
    Vis profil  
Denne guide har været opppe før, men her er den lige igen:Polering af Lak:

Her er der en lille vejledning til polering af lakken på vores kære biler.

Lidt info om produkterne:

Lak renser (Grov polermiddel med opløsende effect og uden voks, renser lakken for voks, olie rester(Tjære), fjerner løst siddende lak partikler. efterlader lakken åben (Yder ingen beskydtelse mod noget)).

Lakforsegler (Fint polermiddel (Uden eller med dårlig voks), forsegler lakken ved at slibe lakken blank, så f.eks. UV stråler bliver reflekteret og ikke optages af lakken og gør også at lakken ikke så let får stenslag, da mange af dem blot vil pralle af og så har skidt det ikke så nemt ved at sætte sig på overfladen (Yder beskydtelse mod UV-stråler og stenslag, men ingen eller dårlig beskydelse mod ætsende stoffer så som en fugleklat, vejsalt osv.).

Voks (lukker porene i lakken så ætsende stoffer ikke kan trænge ind i lakken) (Yder beskydtelse med ætsende stoffer så som fugleklatter, vejsalt osv.. yder ingen beskydelse mod UV-stråler, efterlader lakken åben for faste partikler)

Hvis din lak har tendens til at være lidt falmet, så gå efter den store behandling, som indebære: først en god vask gerne med opvaskemiddel (Da det er godt til at rense i dybten), så en lak rensning, så en lak forseglning, så en vask med bilshampoo uden voks (For at fjerne polerrester) og så en gang voksning til sidst. Efter denne behandling vil du have en bil der trækker blikke, er beskydtet mod UV-stråler, stenslag, ætsende stoffer (med rust til følge) og er yder mere letter at vaske.
Denne behandling kan hvis man har været omhyggelig og den er blevet opfuldt af en rigtig voksning 1 gang om måneden og er blevet vasket med autoshampoo med voks, holde et helt år. Hvis man er emsi og vil blive ved med at have byens flotteste lak, kan det tilrådes at lakforsegle efter et halvt år, med en efterfølgende voksning, men dette er en smal sag da lakken i forvejen er i god tilstand.

Hvis ikke lakken har tendens til at være falmet, kan man nøjes med: En god vask med opvaskemiddel, så en lak forseglning, så en vask med autoshampoo uden voks og så til sidst en voksning. Samme resultat som forige metode og skal veligeholdes på samme måde.

Det er specielt vigtigt at voksbehandle bilen før vinteren for at beskydte mod vejsalt.

Hvis lakken først har fået 1 "lak rensning" og derefter får lakforseglning 1 eller 2 gange om året, så behøver man ikke at udføre en lakrensning igen.

Der er visse lak farver der har tendens til at falme hurtiger end andre, her er der specielt tale om visse Røde lak farver, dette er dog blevet meget bedre gennem årene, da man har fundet ud af at lave farvepartiklerne mindre så de binder bedre til lakken. men hvis man er så uheldig at have en af disse lakker, kan det godt ske at de skal have hyppier behandlinger end forskrevet.

Disse behandlinger skal fortages i skygge, og ikke i direkte sol (Kan dog godt fortages i solen, hvis lakken er KOLD ikke lunken), Grunden til at det skal fortages i skygge er at produktet tøre ind inden man får det arbejdet ned i porene i lakken, så mister det en stor del af sin effekt og kan i visse situationer også ødelægge lakken (Det har jeg dog ikke oplevet, men fra andres udsagn kan det ske, så pas på).

Til dem som har fået asfalt på deres lak:
Dette kan fjernes med mange forskellige midler (Helst nogen som ikke skader lakken!!!), disse midler kan være: Linolie, Lampeolie, Smør/margerine (er også godt til at få sorte finger rene i!!!), husholdningssprit. (mange organiske olieprodukter er godt til dette). (Brug af motorrens vil jeg fraråde, selv om det er nemt, er det hårdt ved lakken).

Når man polere kan det næsten ikke undgåes at der kommer noget på ens pyntlister, det kan være et marridt at få det væk igen, men det er der råd for: Mineralsk Terpentin det skulle kunne tage det (Men sørg for at det ikke rammer den ny behandlet lak). (Også selv om polermidlet/voksen kan fjernes med Terpentin, skal der stræbes efter at undgå at få det på listerne, da polermidlet kan gøre listerne matte).

En anden ting for at beskydte mod vinterens salt:
Er at køre bilen hen over en grav og sprøjte/smøre godt med fed spildolie på hjulophænget og hvad der ellers er af bart metal i undervognen. (Sørg nu for ikke at det kommer på bremseskiver, i tromlerne og på udstødningen) og så køre en rask tur på en grusvej, så har man en billig form for undervognebehandling .

Lige en sidste ting: En bil SKAL vaskes i hånden og ikke i en vaskehal!!! De ødelægger lakken + alt det andet de river af.

Håber dette kan hjælpe lidt.

SK

Toyota hvad ellers???

polering af bilForum rating: Top 10
Onsdag 22-06-2005 kl. 01:21
    Vis profil  
ang listerne på bilen.. brug noget malertape og dæk listerne ind.. som der står i teksten bliver listerne MEGET matte efter en tur poleringsmidel/voks osv
TE-fanatic og kørende i kadett (at jeg kan synke så dybt)

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg