Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Avensis T25 2,2D4D dyser



Lørdag 09-04-2021 kl. 22:56
Min Avensis (2,2D4D 150hk) har på det seneste udviklet dysestøj og ujævn motorgang ved koldstart, samtidigt med et godt skud røg. Støjen har karakter af banken og tikken, som ændrer sig ved belastning af motoren.

Den har gået 290.000km og er på tredje(!) motor - dog tyder det på at dyserne hver gang er blevet flyttet med over i ombyttermotoren. Første motorskift er foretaget hos Toyota på kulance, andet motorbytte er lavet hos uautoriseret værksted.

Har renset EGR ventil som var temmeligt tilkokset og kørt en Bellad 2D rens i indsugningen, en olierens samt en Bellad One shot dyserens. Efter dyserens, virker det som om den halter på en cylinder i tomgang, både kold som varm. Bortset fra det nævnte, kører den fint, ryger ikke og trækker som den skal.

Det tyder vel på at den trænger til nye dyser? De gamle menes at være første generation ( De har èn hvid prik ved stikket på dyserne).

Kan de renoveres, eller hvor får man fat i et sæt til en fornuftig pris? Har bestilt techstream software og kabel - så jeg burde vel selv kunne loade kompensations koderne på dyserne til ECU´en?

Toyota vil have mere for et sæt nye dyser end jeg mener at bilen er værd. Et andet dieselværksted vil have 9000 + moms for et sæt.



Avensis T25 2,2D4D dyser



Mandag 10-04-2021 kl. 17:10
Efter endnu en dag tændte motorlampen med fejlkode P1238, Injector malfunction.

Prøver et sæt brugte testede dyser. Stadig ingen med erfaring vedr. kodning med techstream og kabel fra Ebay?

Avensis T25 2,2D4D dyser



Forum rating: Top 50
Mandag 19-04-2021 kl. 20:52
    Vis profil  Vis bilprofil
Det kan du sagtens bruge. Begrænsningen i det kabel ligger i hastigheden, så hvis man f.eks. ser på mange data i datalisten, vil opdateringshastigheden være dårligt. Derudover kan det ikke bruges til at opdatere styrebokse.

Avensis T25 2,2D4D dyser



Onsdag 21-04-2021 kl. 08:44
Tak Alex.

Skiftede dyserne igår. De to gik let og de sidste sad naturligvis uhjælpeligt fast. Efter 3 timer med masser af penetrationsolie, vippen og brækken gav de sig. Tre ud af fire flammeskiver var ødelagte/utætte.

Brugte en Delphi tester til at kode dem.

Det afhjalp problemet, mislydenog røg er væk.



 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg