Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce










 
Biler - styling  :  Om styling, ekstraudstyr mm.

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 500+
Lørdag 02-05-2005 kl. 18:00
    Vis profil  
hvordan sætter man solfilm i en bagrude.. skal man skære det op i nogle små stykke, eller skal man varme det op..
allan-hansen@webspeed.dk

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 250
Lørdag 02-05-2005 kl. 18:36
    Vis profil  Vis bilprofil
du sætter det på istrimler... også skære med en skarb kniv bagefter..
Toyota.... så Tjø'r det for dig

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 5
Lørdag 02-05-2005 kl. 18:38
    Vis profil  Vis bilprofil
Kommer an på hvor meget ruderne buer, og om den buer i begge plan...
Det er ikke sikkert at det er nødvendigt at skære det op hvis
1) Ruden ikke buer
2) Ruden kun buer i et plan

Men ellers er der kun at skære det op
BilXperten Viborg skylder TE penge
og har gjort det siden december 2004


solfilm i bagrude



Forum rating: Top 50
Lørdag 02-05-2005 kl. 18:56
    Vis profil  
Ikke enig

Ikke for at jeg selv har prøvet det, valgte som det eneste på min bil at betale mig fra det, men jeg så det blive monteret og det var uden at dele filmen.

Hvis man vil lave det i et stykke, tilpasser man det på ydersiden af bagruden først, med en god kvalitetsfilm krymper filmen hvis man varmer på den med en varmepistol, (en billig film smelter istedet).
Når man har lagt filmen på ruden udefra, krymper man simpelthen alle folderne væk med varme, og når der ikke er nogen folder tilbage, skærer man filmen til og monterer den endeligt på indersiden.

Efter at have overværet sådan en montering kunne jeg aldrig finde på at kaste mig ud i det selv, man ser alt for mange biler der kører rundt med noget der ligner løgn for at folk har ville spare lidt penge og så selv har monteret det
I once thought I made a mistake, but I was wrong

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 5
Lørdag 02-05-2005 kl. 18:57
    Vis profil  Vis bilprofil
Delvist enig
Men solfilm kan ikke krympes / strækkes ubegrænset
Så jeg vil stadig påstå at det ikke virker på alle ruder afhængig af, hvor meget de buer
BilXperten Viborg skylder TE penge
og har gjort det siden december 2004


solfilm i bagrude



Forum rating: Top 5
Lørdag 02-05-2005 kl. 19:07
    Vis profil  Vis bilprofil
Mit solfilm i bagruden er i ét stykke, og den buer da rimelig meget..
/Heine.
Løn? Hvad er det for noget..?

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 5
Lørdag 02-05-2005 kl. 19:09
    Vis profil  Vis bilprofil
Uden at påstå noget, er det så ikke kun/mest i et horisontale plan den buer meget?
For det er jo ingen problem hvis den kun buer i ét plan uanset hvor meget det så er
BilXperten Viborg skylder TE penge
og har gjort det siden december 2004


solfilm i bagrude



Forum rating: Top 5
Lørdag 02-05-2005 kl. 19:13
    Vis profil  Vis bilprofil
Jo det har du ret i - den buer stort set kun "på tværs", og ikke i højden. Ville nok være temmelig umuligt, at sætte solfilm i en rude, som buer i begge plan, da den i såfald skal krympes temmelig meget i alle hjørnerne..
/Heine.
Løn? Hvad er det for noget..?

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 5
Lørdag 02-05-2005 kl. 19:14
    Vis profil  Vis bilprofil
Exactly my point
BilXperten Viborg skylder TE penge
og har gjort det siden december 2004


solfilm i bagrude



Forum rating: Top 50
Lørdag 02-05-2005 kl. 21:04
    Vis profil  
Men sådan er det da vist for de fleste biler, at de buer mest i den ene retning

Ham der monterede solfilm i min bil havde i hvert fald aldrig været udsat for at skulle dele filmen
I once thought I made a mistake, but I was wrong

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 50
Tirsdag 04-05-2005 kl. 21:19
    Vis profil  
Jeg vil næsten vove at påstå at jeg kan lægge solfilm på en stor model badebold, eller noget i samme størrelse, da bolden muligvis smelter, uden at skulle dele det, med 3M solfilm, det kan altså formes meget. Den eneste grund til at det skulle være delt, er hvis stykket ikke kan dække ruden helt..

Nok om badebold, her er en lille guide..

Denne vejledning virker med 3M Solfilm, det er ikke alle typer film det virker sammen med, specielt ikke med de billige typer, da de ikke kan krympe ret meget.

Lidt start info om Solfilm:
1)Når man får solfilmen består den af 2 lag, et lag er selve solfilmen, det andet lag er et beskyttelseslag som beskytter limen på solfilmen, inden det skal bruges, altså så skal dette lag fjernes når det skal sættes på ruden, MEN først lige inden filmen skal sættes på for alvor.

2)Man skal passe meget på med at køre med rudeskraber på en fold i filmen når man klatter den ud, da det kan ske at filmen slår nogle skarpe knæk og det er ikke noget man kan rette ud og det ser forfærdeligt ud. I det heletaget skal man passe på at filmen ikke får nogle skarpe knæk, da de som sagt ikke kan rettes ud.

Det der skal bruges for at det bliver godt:
God kvalitet solfilm (3M så bliver det vist ikke ret meget bedre)
Sæbevand (Vand og opvaskemiddel virker fint)
En forstøver (Til når sæbevandet skal påføres ruden)
En rudeskraber (Dem man bruger til at skrabe vand af ruder med)
En varmluftpistol, en kraftig hårtører kan også gøre det, men varmluftpistol virker bedst.
En hoppy kniv
En god potion tålmodighed er ikke at sige ski til

Ok lad os begynde.

Hvis det skal være rigtigt godt, fjerner du plastbeklædningen på bagklappen (Dog kun hvis beklædningen går ind over selve ruden), Det skal dog siges at det næppe er noget man vil lægge mærke til synsmæssigt set udefra, men det er rart at vide at det er gjort 112%.

Så tager du og vasker bagruden grundigt både indvendigt og udvendigt da du skal bruge begge sider af ruden.

Når det er gjort tager du din forstøver og sprøjter sæbevand på den udvendige side af ruden. (dette er for at man kan holde styr på filmen, mens man arbejder med den). Grunden til at filmen først skal lægges på ydersiden af ruden er for at så er den letter at forme.

Så tager du filmen og ligger den på ydersiden af ruden (Med beskyttelseslaget på, det skal ikke fjernes endnu), med solfilm's siden ned mod ruden (Ikke beskyttelslaget). Her kan det ske at solfilmen ikke er bred nok til at dække hele ruden, så tager du blot en længde mere og ligger den på ruden så hele ruden er dækket og der er noget film i overskud hele vejen rundt om ruden så der er noget at arbejde med. (Husk at det skal være solfilmen og ikke beskyttelslaget der ligger ned mod ruden)

Så finder du en passende varmetråd i ruden og får de 2 stykker solfilm til at overlappe denne tråd med ca. 2 cm på hver side af tråden, så har du noget at arbejde med. (Denne tråd skal senere bruges til at skære de 2 stykker til med, så der ikke længer er nogen overlapning, men det kommer vi til)

Når filmen ligger på ruden kan du se hvor der er overskud af film, altså de steder hvor filmen ligger i folder, som gør at den ikke ligger helt ned til ruden (Dette er grundet krumningen af ruden) disse folder skal udglattes/krympes, her kommer varmluftpistolen ind i billedet, med denne kan man forsigtigt varme filmen op og derved begynder den at krympe (Det er ikke kun selve folden der skal varmes på men også det omkring liggende film). Her skal man være forsigtig med at man ikke kommer til at varme filmen for meget da den så vil smelte og blive grim.

Når alle folderne er krympet væk og det lader til at filmen passer til ruden, skære man filmen til hele vejen rundt i kanten af ruden. Når dette er skåret væk, tager man varmluftpistolen igen og former filmen så den falder helt ned til ruden (Her kan det være en fordel at komme noget sæbevand på filmen og så bruge rudeskraberen til at glatte filmen til med, samtidig med at man bruger varmluftpistolen).

Når filmen ligger perfekt på ruden er det tid til at rykke indenfor i bilen.

Her sprøjter man indersiden af ruden til med sæbevand, og det gør ikke noget at der kommer lidt på det omkring liggende materiale omkring ruden, så filmen ikke hænger fast i dette.

Når indersiden er klar, er det tid til at fjerne beskyttelseslaget fra solfilmen (Her er det en meget god ide at have en hjælper, så filmen ikke lige pludslig klæber fast i sig selv!!!!) Så snart at beskyttelses laget er fjernet sprøjter man den side af filmen som der er lim på ind i sæbevand (Netop for at det ikke skal klæbe fast i sig selv).

Så tager man det stykke film som man netop har fjernet beskyttelseslaget fra og ligger den på indersiden af ruden, i den position som det havde på ydersiden af ruden. Så fjerner man beskyttelseslaget fra det næste stykke film og ligger også dette på indersiden af ruden.

Når begge stykker film ligger på ruden, og man har tjekket at det overlapper varmetråden som det skal, skære man det til i kanten af ruden (Her skal man være lidt forsigtig, da der på mange ruder idag er farvet en sort kant rundt om ruden og dette lag farve skal man helst ikke skære igennem, da det nogle gange kan ses fra ydersiden og det er ikke pænt).

Når filmen er skåret til, sprøjter man det ind i sæbevand for ikke at skade det når man køre med sin rudeskraber på det og det er netop det vi skal til nu, hvor vi tager vores skraber og skraber fra midten af ruden og ud mod kanten (Dette er for at det vand og de luftbobler som ligger mellem ruden og filmen kommer væk). (Her skal man sikre sig at filmen ikke begynder at glide på ruden, så gør det stille og roligt).

Når ALLE luftbobler er fjernet og her mener jeg alle, for selv den mindste luftboble ville kunne ses og det ser forfærdeligt ud. Så tager man sin hoppy kniv og skære let i midten af den varmetråd som de 2 stykker film overlapper, her skal man også være lidt forsigtig så man ikke skære for meget i tråden, men dog så meget at filmen bliver skåret igennem. (Grunden til at man ligger samlingen i en varmetråd er for at så kan den slet ikke ses udefra ).

Når filmen er skåret til i varmetråden og det overskydende film er fjernet, tager man sin rudeskraber og fjerner de sidste luftbobler som er opstået i denne proces.

Når dette er gjort kan man montere hvad man nu end har afmonteret igen og så har man tonet sin bagrude Selv..

Hvad ang. bagerste sideruder, hvis det skal gøres 112% så skal disse afmonteres hvis det er den type der kan åbnes, det er for at filmen kan komme ned under de skruer som ruden er skruet fast med, samt at så kan filmen også komme til at ligge mellem ruden og tætningslisten, ellers er processen den samme som med bagruderne.

Håber dette kan hjælpe, det er slet ikke så svært når først man er kommet igang.

Søren K
Supra´s Dont Drive Fast, It´s Warp Speed.

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 500+
Torsdag 05-05-2005 kl. 12:03
    Vis profil  
mange takker.. det må jeg prøve..
allan-hansen@webspeed.dk

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 50
Torsdag 05-05-2005 kl. 15:34
    Vis profil  
min bagrude i avensisen er lavet i et stykke
alt under 3.0 liter. er "useriøst"

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 50
Torsdag 05-05-2005 kl. 19:18
    Vis profil  
Søren K -> Hold da kæft en guide! *Thumbs up*

Den skal da næsten ind under "tips og tricks" - skal den ikke?

/Heine.
heineken.com - nogen der mangler en elektronikmekaniker?

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 500+
Torsdag 05-05-2005 kl. 23:44
    Vis profil  
Har en Celica fra 94 med buet bagrude og det er i et stykke.. Brug 3M film det holder
-=MaXiMuS=-=BoXeR=-

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 250
Tirsdag 07-05-2005 kl. 10:26
    Vis profil  
Tar dere ruten ut når dere legger på bakruten?

Toyota Carina E 1,6 Ultra 16V

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 250
Tirsdag 07-05-2005 kl. 22:19
    Vis profil  
Nej Christian, det gør man normalt ikke. Det kan dog være en fordel hvis ruden sider i en gummiliste (Ikke limet i) derved kan du skjule kanten af solfilmen i gummilisten. Men hvis der er en sort malet kant hele vejen rundt om ruden vil denne skjule det og så er det ligemeget om det kommer ned under listen..

SK
Supra´s Dont Drive Fast, It´s Warp Speed.

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 250
Tirsdag 07-05-2005 kl. 22:22
    Vis profil  
Ok. Min sitter i gummipakning. Har en kompis som sa at det skulle ta han 5 min og ta ut ruten, så da er det kanskje enklere. Da kan man jo ta den inn og jobbe med den. :)
Toyota Carina E 1,6 Ultra 16V

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 250
Tirsdag 07-05-2005 kl. 22:52
    Vis profil  
Ja det kan være lidt vanskeligt at stå på hovedet for at sætte det på bagruden.
Men når du har fået ruden ud så form først filmen på ydersiden før du sætter den på indersiden, det er meget vanskeligt at forme filmen i en negativ bue.

SK
Supra´s Dont Drive Fast, It´s Warp Speed.

solfilm i bagrude



Forum rating: Top 250
Tirsdag 07-05-2005 kl. 22:57
    Vis profil  
takker for tipset.. :)
Toyota Carina E 1,6 Ultra 16V

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg