Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce










 
Biler - styling  :  Om styling, ekstraudstyr mm.

Udsparkle?



Mandag 22-05-2006 kl. 20:06
Hvis man en fyr som jeg, har lyst til at udsparkle og gøre noget ud af sin bil.. hvor filan starter jeg så?.. vil gerne udsparkle bilens "revner" så den ser mere stylet ud... men hvor køber man "udsparkling" og hvordan bruger jeg det?...

Udsparkle?



Forum rating: Top 100
Mandag 22-05-2006 kl. 20:57
    Vis profil  Vis bilprofil
ja det hedder udspartle... du kan jo prøve med plasticpadding, glasfiber eller tin . hvis du skal bruge tin, skal du være lidt prof

lige meget hvad du vælger så er det spartle, slibe, spartle , slibe, ( vax on , vax off )
Toyota - fordi jeg skal på arbejde hver dag

Udsparkle?



Forum rating: Top 500+
Søndag 28-05-2006 kl. 01:39
    Vis profil  
du skal ringe til mig så bliver det lavet ordenligt, svejser og spartler så det ikke synker
Alt er muligt !!!!!!!!!!

Udsparkle?



Mandag 29-05-2006 kl. 11:48
Hey Hey, jeg du kan også tinne det. Det er det bedste og det synker aldrig og der kommer heller ikke fugt inden under

Udsparkle?



Forum rating: Top 50
Mandag 29-05-2006 kl. 12:28
    Vis profil  Vis bilprofil
At udfylde med tin, er nu ikke lige sådan bare noget man gør,det kræver en hel del erfaring.
Samt hvis der skal fyldes meget op ikke helt billig, desuden vejer tin godt til, så hvis man fylder meget i eks. bagklap kan det være et problem.

Udsparkle?



Mandag 29-05-2006 kl. 13:21
Jeg havde heller ingen erfaring med det, da jeg skiftede bagskærme på min rolla, men fik en jeg kender til af vise mig det på 5min. og derefter gik jeg selv igang og det blev meget godt. Med hensyn til bagklap ligger man jo bare en plade i helt oppe i niveau med resten af klappen fuldsvejser, sliber det ned, ligger tin på for at lukke helt tæt og så kan man evt. ligge lidt spartel på.

Udsparkle?



Forum rating: Top 500+
Mandag 29-05-2006 kl. 18:10
    Vis profil  
hvis man ellers kan svejse så bliver det tæt men nu hvor du har fådet dit 5 min kursus hvad så med det hulrum der inde bag pladen i bagklap fyller du også tin der ind for det kan godt være at det er tæt på forsiden men det er det sku ikke bag på og så kommer der kondens vand og så ruster det og det kan godt være at det ikke kommer ud igenem lige hvor tindet er men så kommer det sku lige ved siden af men lad det nu ligge det er mange andre ting der skal være i orden bag efter for der er jo syre i tin og det skal af syres osv
Alt er muligt !!!!!!!!!!

Udsparkle?



Mandag 29-05-2006 kl. 18:46
Man kan jo tage en lynsliber og skære det hulrum væk, så der et hul inden man sætter en plade i, så kan man komme til at tætne indefra.

Udsparkle?



Forum rating: Top 50
Mandag 29-05-2006 kl. 21:10
    Vis profil  Vis bilprofil
Hvis det er tinnet korekt er det helt tæt, Men tin kan også bare tværes på så det ikke hæfter, så er det ikke bedre end spartel.
(man starter med at fortinne metallet med en speciel pasta, som indeholder flus og tin pulver. Så når alt metallet er fortinnet kan man opfylde med karoseritin.)
Hvis der er et lukket rum bør man lave et hul bagfra, så man kan rustbeskytte, så er det ikke værre eller bedre end alle andre hulrum.

Udsparkle?



Mandag 29-05-2006 kl. 23:31
Lige præcis, man smørger flus-midlet på og varme det opl, tøre af oven på med en klud, så er der klar til at blive langt tin oven på og det hænger fast. Hvis det er gjordt ordenlig er det vand -og fugttæt. Tinnet er billigt, men flus-midlet lidt dyrt, det holder så til gengæld lang tid

Udsparkle?



Forum rating: Top 500
Mandag 29-05-2006 kl. 23:38
    Vis profil  
Hmm altså Kenn der er noget galt der, Tin koster min. 100 kr. pr. kilo og da det er meget tungt får du kun få stænger for de penge. Flus koster 80 kr. for en helt bøtte som holder i årevis ved hobby brug.

Mine priser er fra auto grosister som Würth, berner, Meca og Auto G som jeg selv handler med.

Udsparkle?



Tirsdag 30-05-2006 kl. 00:00
Hmm, jeg fik noget tin af min nabo som har et VVS firma, det tin de bruger virker fint til biler og det fik jeg gratis, da de havde masser af det, men jeg skulle der imod ofre næste 200Kr. i det flus-middel jeg købte hos den lokale reservedels -og værktøjssted.

Udsparkle?



Forum rating: Top 500
Tirsdag 30-05-2006 kl. 18:33
    Vis profil  
Hej
Ja okay, Flus koster nok det som privat sådan et sted, men Tin er altså det dyreste men selvfølgelig ikke når du får det af en du kender :P
VSS Tin ( til lodning af tagrender med mere ) Er det samme Tin og koster altså minimum som jeg skrev :)

Udsparkle?



Forum rating: Top 50
Tirsdag 30-05-2006 kl. 19:09
    Vis profil  Vis bilprofil
Jeg fandt lige nedenstående om at arbejde med karosseritin.
Så skal det helst være rigtig karosseritin, som har bedre plastiske egenskaber end lodetin.

Det med tin er rigtig nok og holder også godt, men som tidligere pladesmed vil jeg ikke anbefale uøvede i det, det er noget som kan gå gruelig galt. Men jeg kan da godt fortælle hvordan det gøres. først skal du have adgang til ilt og gas (autogen) Det rustne sted skal gøres totalt rent og påsmøres tinpasta som så skal opvarmes så det smelter, det er lidt ligesom når man skal lodde ledninger at det skal renses og fortinnes, så er der klar til at komme karosseritin på og det skal være karosseritin, da andre tin typer ikke har den rette blanding af tin og bly, også er det bare med at gå igang det er lidt som at spartle man kommer tin på og varmer det op til det er lige ved at smelte også smører man det ud med en tinske som er en træspartel som er mættet med olie, og når man har fået et passende mænge tin lagt på høvler man det af med en karrosserifil, og brug ikke vinkelsliber, det er bly og mange gamle pladesmede måtte holde med deres arbejde fordi de blev fristet til at bruge vinkelsliberen og sandpapir, men det giver blyforgiftning og det er ikke at spøge med.
Lige til sidst en ADVARSEL smeltepunktet på tinnet også til at karrosseripladen ændre struktur med buler til følge er .så der for er det ikke noget jeg vil anbefale at man gør hvis ikke man er lidt øvet, og tinnet er ret dyrt.

Udsparkle?



Forum rating: Top 500
Fredag 01-06-2006 kl. 00:03
    Vis profil  
God nok beskrivelse der næsten da.
Bortset fra gas og ilt sættet hvilket slet ikke er nødvendigt og meget dyrt for privat manden hvis han skulle anskaffe sig det.

Tin og bly har et meget lavt smelte punkt og det kan lige så godt gøres med en gasbrænder ( eks. gasbrænder på en dåse, jeg bruger selv en lille prof brænder til 700 kr. som bliver 1300 varm men kan gøres med en billig model fra biltema eller andet også )
Jeg har også gjort det med en varmeblæser dog også en prof som også bruges til at svejse plastik og lastvogns rum sammen med.

På Arbejde som pladesmed bruger man selvfølgelig sit gas og ilt sæt, men læg lige mærke til at man altså KUN har åbent for gassen da man bruger en lille gasbrænder dyse til tin ilægning. Ja man kan bruge en almindelig forblandings dyse Men det er spild af ilt og svære at styre med at holde det hele i den rigtige temperatur.

Sidst synes jeg han mangler lidt om hvordan det skal se ud når man ligger det i.

Flus skal varmes og tørres af så hele stykket der skal tin i ligner Crom.
Et tidligere rusten stykke hvor der fortsat er sorte prikker burde skiftes da tinnen ikke binder der og rusten vil derefter arbejde ud fra disse under tinnet. Pladen har ikke taget farver så var det for varmt.

Tinnet må (helst ) ikke flyde, men KUN blive blødt så det kan formes ud.
Pladen må ikke få eller tage nogen farve i form at gullig eller blå så er det ALT for varmt.
Der skal være en meget jævn varmefordeling ud over hele stykket du former tinnen ud på, glatter du det varme tin ud over et for koldt stykke hænger det ikke som det skal. Til sidst efter det er filet ned med en panserfil ( også kaldet karrosserifil ) skal hele området tørres af med evt. fortynder eller rensebenzin da der ligger en del syre i det som får det hele til at ruste meget hurtigt.

Brug som en anden skev ALDRIG vinkelsliper, rystepudser eller andet der kan støve og TAG ALTID handsker på når du arbejder med Tin.

Tin/Bly er Tungmetaller og ved berøring og indånding går det i blodet og kommer aldrig derfra igen. ( Alle former for Tungmetaller er meget skidt for kroppen og går gennem porre og det hele.
Vil du lege med det selv er det sidste her meget vigtigt hvis du da er interesseret i dit helbred/børn osv. osv.

Udsparkle?



Tirsdag 02-02-2010 kl. 15:10
Hvor kan man købe tinnet og værktøjet dertil.?

Udsparkle?



Onsdag 25-06-2014 kl. 00:33
Karrosseri tin
Her er en lille video der demonstrerer hvordan man lægger tin i.
Har i spørgsmål så er i velkommen til at skrive eller ringe.
http://www.youtube.com/watch?v=-Fca2BN-UWo

Allan Levisen
86263533
e-mail ab@absvejs.dk

Udsparkle?



Forum rating: Top 25
Onsdag 25-06-2014 kl. 14:44
    Vis profil  
Gider du ikke droppe det der reklame? Tråden er i øvrigt ret gammel.

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg