Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Carina E 2.0 (93) høj tomgang og urolig motorgang.



Forum rating: Top 500+
Onsdag 28-03-2007 kl. 17:42
    Vis profil  
Jeg har en Carina E 2.0 fra 93, som jeg købte for et par måneder siden, kort efter jeg købte den lagde jeg mærke til den kunne finde på at gå ud en gang imellem når man holdte i kryds, eller rundt i sving når man slap gassen.
Den var også lidt urolig i motorgangen, og kunne finde på at stige fra normal tomgang omdr. på de ca 700 til 2000 omdr. og falde igen kort efter hvor den går ud hvis man ikke giver lidt gas.

Jeg har kigget tændrør, de ser okay ud, har ikke skiftet dem.
målt tændkabler, de var fine.
renset fordeler dæksel.
jeg har kontrolleret samtlige stik til følere og sensore og der var ikke umiddelbart noget galt.

jeg har netop fået kigget lidt på lambda sonden, forleden dag var jeg inde under den og så at beslaget stikket sidder i ikke var spændt fast, jeg hæv stikket fra og spøjtede lidt kontakt rens ind og arbejde med den, og efter det kørte den fint resten af dagen, og starten på næste dag, men så var den gal igen, efter en "hård" nedbremsning startede det igen.
Nå var jeg næsten sikker på det må være en dårlig forbindelse på lambdasonden, så jeg prøvede og hive stikket af og køre en tur, men så blev omdr. oppe på 2000 hele tiden. den gik ikke ud og var stabil i omdr. men den tøvede lidt når man gav gas.

men nu efter jeg har sat stikket på lambda sonden igen, køre den helt af helvedes til, går op og ned i omdr. og er ved at gå ud i kryds hele tiden hvis jeg ikke er klar til at give gas når omdr. begynder at falde.

kan en periodisk fejl i lambda sonden, eller stikket til den få bilen til at gå ud??, den gik jo ikke ud da jeg trak stikket af.

Carina E 2.0 (93) høj tomgang og urolig motorgang.



Forum rating: Top 50
Onsdag 28-03-2007 kl. 18:15
    Vis profil  
det lyder som der ska en ny lambda sonde til
Så er de nye 17" og 40mm sænkning ankommet JUBII

Carina E 2.0 (93) høj tomgang og urolig motorgang.



Forum rating: Top 500+
Mandag 16-04-2007 kl. 18:28
    Vis profil  
Det var så ikke lambda sonden i sig selv, har lige skiftet den, og den er stadig gal.

Men har da fundet ud af at der må være en dårlig ledning på ledningen ned til lambda sonden.

hvis jeg sætter stikket fra lambda sonden i sin holder kører den hele tiden med 2000 rpm, ligesom sonden ikke er sat til, lader jeg det hænge løst kører den nogen gange normalt dog stiger den til 2000 rpm en gang imellem..

pillede kappen af ledningen og kan se en af de 4 ledninger som går ned til lambda sonden, er samlet med en tykkere grøn ledning, det ser lidt underligt ud da jeg kan se den tykke grønne ledning fortsætter helt ind i ledningssættet på bilen(så den muligvis er samlet et andet sted..)

jeg er efterhånden rigtig nederen over den bil, jeg kan godt klare gamle biler, gider abre ikke noget som i forvejen er totalt ødelagt af amatørsjusk..


Carina E 2.0 (93) høj tomgang og urolig motorgang.



Forum rating: Top 50
Mandag 16-04-2007 kl. 20:10
    Vis profil  
normalt plejer den ikke og stige sådan i omdrejninger når du piller stikket af.. tror ikke det er den som laver balladen
toyo mekker

Carina E 2.0 (93) høj tomgang og urolig motorgang.



Forum rating: Top 500+
Mandag 16-04-2007 kl. 20:29
    Vis profil  
Er du sikker, da jeg trak mit stik til lambda sonden af, lå rpm konstant på 2000 i tomgang, og den tøver med at tage gassen ved igangsætning, lige ligesom den får for meget benzin, som den jo nok også gør.

jeg har mest lyst til at tage hele insprøjtningen af og finde en hugger der vil sælge mig en ny brugt.. det ville da være det nemmeste..

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg