Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce








 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Oile vs Olie



Søndag 16-12-2007 kl. 15:37
Jeg vil lige høre noget om olier. :) Der er jo mange forskellige mærker der laver olie. Men er der ikke meget forskel? self skal de dække de krav som biler har.
Men kan man ikke mærke/se forskel hvis du køber noget billgt oile frem for de dyre mærker? '

Jeg synes engang at ha set en test med de forskellige olier.. Der skulle vel ikke være nogen der ligger inde med den :)

Oile vs Olie



Forum rating: Top 50
Søndag 16-12-2007 kl. 16:15
    Vis profil  Vis bilprofil
Kvaliteten på olien er en svær størrelse, hvis en olie er dårlig, viser det sig måske først efter 100000 km.
Jeg bruger olie af anerkendt fabrikat (Shell), men om Esso fra hn er ligeså god, vil jeg da ikke kunne afvise.

Men brug kun orginal oliefilter !

Oile vs Olie



Søndag 16-12-2007 kl. 20:02
okay.. Man skal jo forkæle sit lille barn

Hvorfor kun orginal ? vi får stumper hos ftz og vi har aldrig haft et problem med uorginal mange af de ting som de "siger" er orginal er samme del som vi får ud til os som uorginal.. Det eneste der er forskellen er kassen..

Oile vs Olie



Forum rating: Top 5
Søndag 16-12-2007 kl. 20:10
    Vis profil  
Mange af Thansen/FTZ og andre uorg.. dele er ok, men når du køber et org. får du 2 ting,

1. en garanti for at varen passer 100%
2. at varen opfylder de krav der stilles fra fabrikanten.

Der er forskel på oliekvaliteter.. og de kan ikke altid måles i SAE og API eller lign.
Og heller ikke i den simple tryktest som mange ynder at blære sig med ved messer ;)

Den kan kun vises under extreme forhold, som motorsport.
Derfor er jeg stærk tilhænger af Castrol.
- Jesper
..testaRolla..


Oile vs Olie



Forum rating: Top 50
Søndag 16-12-2007 kl. 20:21
    Vis profil  Vis bilprofil
For alle os, der ikke kører motorsport eller sindsygt i trafikken, er en SAE grade og en API nok til at vurdere olien. Køber man et anerkendt mærke, er det ret ligegyldigt om man køber Esso hos Harald Nyborg eller Shell i Bilka. Her kan man købe med tegnebogen som udvælger.

Oile vs Olie



Forum rating: Top 50
Søndag 16-12-2007 kl. 21:18
    Vis profil  Vis bilprofil
Jeg blev kureret fra, at bruge uorginale filtre, da jeg brugte et Fram filter på min Corolla KE25.

Oile vs Olie



Søndag 16-12-2007 kl. 23:33
"1. en garanti for at varen passer 100%
2. at varen opfylder de krav der stilles fra fabrikanten.
"
1 Vi køber for ca 900k om året hos ftz. Vil nok sige at 90% af det passer når det kommer. Og hvis det ikke passer er det en fejl 40 :P fra vores side. Det sker næsten aldrig at vi får dele som ikke passer på det er uorginale :) FTZ har et utroligt nemt/smart måde at bestille dele på så man kan se delen og læse dvs ting om delen :)

2 Tror at alle de vare man køber her i danmark er EU godkendt :) Self er dårligt uorginale ting.. (som T-hansen mange gange) Men nogen af de dele vi får. Hvis vi snakker kobling.. Så står der helt det samme mærke som der gør på de orginale, Det har vi testet flere gange :) Det er kun indpankningen der er forskel.

Jeg ved at uorginale har været noget lort engang. Men det har ændret sig utrolig meget. Jeg kan så også sige at jeg engang har opdaget at et orginale ikke passet :D men hvor et ouorginale passet bedre.

Jeg har så utrolig god efaring med fram :P Det er de filter vi bruger hver dag. Og vi har ikke haft nogen problemer med dem endnu.. Hvad var dit problem da?

Jeg vil da sige at jeg da på en måde helst vil ha orginale men vil ikke altid betale den pris for det. Når jeg oplever at andre mærker laver lige så gode ting "efter min mening"

Oile vs Olie



Forum rating: Top 50
Mandag 17-12-2007 kl. 16:05
    Vis profil  Vis bilprofil
Jeg prøvede et Fram filter på min (for mange år siden)
Corolla KE 25 (3K Motor) Der sidder filteret skråt op af, Fram filtret var ikke sikret så det ikke løb tør for olie ved stilstand, det resulterede i at der ved koldstart ikke kom olietryk, før filtret var fyldt op!
Og det var det rigtige filter efter Frams katalog!

Jeg har prøvet vandpumpe fra en grosist i Randers (FTZ), det var bestemt heller ikke 112% ok.

Hvis du køber et "uorginalt" Walker udst. så er det bestent heller ikke samme kvalitet som toyota, selvom det også er Walker.

Et uorg. Walger holdt 25 mdr. på min dengang Carina ll, det orginale holdt 10 år. (Thansen holdt 2 år)





Oile vs Olie



Mandag 17-12-2007 kl. 22:13
Vi har aldrig haft problemer med Fram og vi bruger rigtig mange af dem..

Du må ha gjordt noget forkert med det Walker :P for det er altså virkelig godt. Der er self forskel på hvorfor en bil det er. På peugeot holder de ca 3 år pga den måde de er bygget på. Ikke fordi der står Walker på.. jeg har aldrig set et walker udstødning gå i stykker efter 25mdr. Der må ha været sket noget. Jeg kunne ikke forstille mig at Walker har 2 maskiner til lave lave udstødning på.

Men fagfolk ved mærkevæksteder vil altid sige at orginalt er meget bedre.. Fordi de kun bruger det og ikke kender særligt meget til uorginalt.. Når jeg har været på skole hvor mange er fra mærkevæksteder. De besvimmer næsten da jeg fortale at jeg ikke havde købt en T-rem hos toyota

Vi køber altid hos FTZ hvor der er uorginalt og orginalt. og det funker faktisk altid og det holder. At du så har haft nogen problemer sker da nogen gange.. Men det er godt nok ikke tit



Oile vs Olie



Forum rating: Top 50
Mandag 17-12-2007 kl. 22:18
    Vis profil  Vis bilprofil
Det med den dårlige holdbarhed på uoriginale udfstødninger vil jeg også godt skrive under på, et forrør på min corolla holdte kun 1 år, så var det utæt ved flex stykket. Og har også set mange andre eksempler... Oliefilteret købet jeg også originalt fordi jeg ikke gider risikere noget i forhold til den lille prisforskel...

Oile vs Olie



Forum rating: Top 100
Mandag 17-12-2007 kl. 22:25
    Vis profil  
Er ikke et øjeblik i tvivl om at Toyota's originale reservedele ER bedre end uoriginale.. Når en original udstødning først skal skiftes efter 10-12 år er der da virkelig tale om kvalitet.. Ved godt at Walker også laver udstødninger til Toyota, som af Toyota sælges som originalvare. Men Walker laver, ligesom så mange andre producenter, dyre og billige udgaver af deres produkter.. Det siger jo sig selv at en udstødning der holder 10 år+, koster mere at fremstille end en, som kun holder det halve.. Så Tror ikke på at en Walker udstødning bare er en Walker udstødning.. Det er da klart at de laver udstødninger af forskellig kvalitet/pris, alt efter hvilket marked de skal sælges til.. Toyota stiller større krav til kvalitet end f.eks. T.Hansen gør.. Det er i hvert fald min opfattelse..
Der er kun et rigtigt brændstof.. Og det starter med D!

Oile vs Olie



Forum rating: Top 50
Mandag 17-12-2007 kl. 22:29
    Vis profil  Vis bilprofil
Hvordan kan man gøre noget forkert med udstødningen ?
(Jeg tør godt udelukke fejlmomtering, er udlært Toy. mek)

Der var da himmelvid forskel, på det orginal monterede Walker, til det "uorginale" Walker.
Det orginale var med rustfri bagpotte, samt selve udst. røret var tykkere i godset!


Oile vs Olie



Forum rating: Top 50
Mandag 17-12-2007 kl. 22:31
    Vis profil  
vi bruger også FTZ uden probs men må give ret mht vandpumpe til eks sportsvan diesel.. huset var for bredt så servo pumpe ikke kunne monteres uden at tilpasse pumpen det er noget skod.. plus håndbremse kabler er bare noget skrot når det er uoriginalt

Oile vs Olie



Mandag 17-12-2007 kl. 22:33
jeg mente nu ikke at det var dig der var noget galt med :P Man skal være utrolig "dum" hvis man ikke kan sætte udstødning på biler Jeg ved bare at jeg roder med walker næsten hver dag. Og vi ser ALDRIG at de er gået i stykker efter 25mdr :P

Oile vs Olie



Mandag 17-12-2007 kl. 22:40
"vi bruger også FTZ uden probs men må give ret mht vandpumpe til eks sportsvan diesel.. huset var for bredt så servo pumpe ikke kunne monteres uden at tilpasse pumpen det er noget skod.. plus håndbremse kabler er bare noget skrot når det er uoriginalt "

Okay nu har jeg ikke prøvet at skifte vandpumpe på en sportsvan endnu :) Men har på en avensis og der passet det bare super :) Har aldrig opdaget at håndbremse kabler er noget lort.

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg