Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Carine e 94 knurrer i koblingen



Forum rating: Top 500+
Lørdag 15-03-2008 kl. 16:26
    Vis profil  
Kan I hjælpe mig med at diagnosticere min 94 Carina E 2.0s (370.000 km) midvejskrise?

Min Carina har fået svært ved at "skifte gear / koble ud". Problemet er begyndt at opstå, især når jeg skal geare ned fra femte. Her opleves det som om, at den ikke får koblet ud, men at jeg tvinger den ud af gear uden at koble ud. Når jeg så skal i gear igen, er det som om, der slet ikke er koblet ud, selvom jeg står på koblingen. Jeg kan ikke få den i gear, selvom jeg "rørrer i gryden". (Det har jeg kunnet to gange tidtligere på måneden, hvor der også var problemer med at komme i gear efter nedgearing).

Slukker jeg motoren, er det som om den slipper, og jeg kan komme i gear uden problemer. Når den først er i gear, er der ikke problemer - hverken lydmæssig eller med at holde sig i gear.

Her til morgen efter en (lun) nat på et færgedæk, skurrede/knasede den som noget nyt også en del ved langsom ind- og udkobling i første gear under trillende frakørsel fra færgen. Efter at være kommet i fart i andet gear, gik det væk, og jeg kørte hele vejen hjem i fjerde gear.

Nu har jeg her efter 6 timers pause kort prøvet at starte bilen igen og køre lidt frem og tilbage på vejen. Nu knurrer den ikke og kan snildt skifte gear.

Bilen har de sidste par år (mindst) lugtet fælt, hvis jeg fra stop har filet for meget på koblingen og er kommet over 4000 omdrejninger, inden koblingen er sluppet helt.

Carine e 94 knurrer i koblingen



Forum rating: Top 50
Lørdag 15-03-2008 kl. 16:39
    Vis profil  Vis bilprofil
Hvis koblings belægningen bare er slidt, så er der ingen problemer med at koble ud.
Men hvis trykplade/udrykkerleje er defekt kan det være problemet.
En defekt slave / hovedcylinder kan også give problemer, luft i systemet kan være en mulighed.

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg