Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Skift af tågelygtepærer (Avensis '98)



Forum rating: Top 500+
Søndag 09-06-2009 kl. 17:33
    Vis profil  
Er der nogen der stadig kan huske hvordan man skifter tågelygte-pærer på en gammel '98 Avensis? Skal man løsne nogle bolte m.v. for at få lygtehuset fri?

Nu vil jeg skifte pærer på den, og det går også fint med de almindelige i toppen (H7 12volt), men aner ikke hvordan jeg skal få løsnet tågelygterne.

BTW: Hvorfor er der fire H7 pærer oppe øverst, når det kun er de to yderste der kommer lys ud af? Jeg har forsøgt samtlige kombinationer inde i kabinen, men kan ikke få de to inderste til at lyse. Er det fordi jeg har tågelygter nede ved nummerpladen, at de 'erstatter' de to inderste oppe foran, som ellers ville agere tågelygter uden de nederste?

Håber nogen kan hjælpe mig.
mvh
Kent Kirkegaard Jensen
heavyjam.dk


Skift af tågelygtepærer (Avensis '98)



Forum rating: Top 250
Søndag 09-06-2009 kl. 18:40
    Vis profil  Vis bilprofil
1) Nu er det ved at være ret lang tid siden, jeg sidst har skiftet pærer i den slags tågelygter, men det nemmeste er vist at skrue bundpladen under tågelygten løs i forkofangeren, bukke pladen ned og skifte pærerne den vej. De skal lige drejes ud af fatningen.

2) Hvis du mener, hvorfor der er 2 pærer i hver forlygte, så er det fordi, de yderste lygtehuse er nærlys og de inderste er fjernlys. Hvis de ikke lyser og du har skiftet pærerne, så prøv at tjekke sikringerne til fjernlyset. Husk at tænde for lyset (dreje lyskontakten), før de lyser konstant...

Skift af tågelygtepærer (Avensis '98)



Forum rating: Top 500+
Søndag 09-06-2009 kl. 19:23
    Vis profil  
1) Ja, jeg må lige kigge på det ved næstkommende mulighed. Da jeg er løbet tør for pærer, er det alligevel ikke noget jeg kan gøre mere ved p.t.

Fordi...

2) Ja, jeg har så fundet ud af, at det er det lange lys de to inderste pærer bruges til. Det var det eneste jeg ikke forsøgte, da jeg troede det var den samme pære som giver nærlys (første gang jeg skifter på den Avensis, og er derfor vant til Carina E og deres H4 der har begge funktioner, hvorfor jeg gik ud fra det også var tilfældet med H7). Men det virker rigtigt nok, og der er derfor fire stk. Osram Cool Blue H7 pærer i toppen af slæden, og så må jeg bare få bestilt to ekstra, så jeg kan få skiftet de nederste tågelygter også.

(hvilket åbenbart indebærer en større afmontering, hehe...)

Tak for hjælpen!
mvh
Kent Kirkegaard Jensen
heavyjam.dk


 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg