Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Skifte gearolie på avensis t22



Søndag 17-01-2010 kl. 17:56
Hej,

Jeg spurgte tidligere om dexron gearolie er ok til en avensis t22. Den lokale mekaniker havde hældt det på, selvom toyota (og jeg fortalte mekanikeren det) anbefaler 75w/90.

Dengang det blev skiftet var det ok, men nu er det blevet vinter og det er ligesom at røre rundt i grød med gearkassen. Den er blevet meget træg og de enkelte gear (fra 1 til 2 og 2 til 3) giver lige en skurrelyd inden den rammer gearet.

Dette kan ikke være godt, og næste gang jeg anvender den lokale mekaniker får han at vide at toyota's anbefalinger skal følges!

Jeg har læst i Haynes, hvordan man skifter gearolien - af med skjoldet under bilen og derefter en skrue til at tømme den gamle olie. Til sidst på med en ny pakning og den ny olie.

Nu til mit spørgsmål: Er det realistisk at klare dette uden lift? Dvs kan man afmontere skjoldet og komme til mens bilen står på jorden?

Og skal man rense systemet med noget for at få dexron helt væk inden det ny olie kommer på?

Skifte gearolie på avensis t22



Søndag 17-01-2010 kl. 18:25
Såfremt det skulle komme så vidt at der skal skifte synkromesh - nogen der har erfaring med det eller kender ca pris?

Skifte gearolie på avensis t22



Forum rating: Top 50
Søndag 17-01-2010 kl. 19:55
    Vis profil  Vis bilprofil
Hvis du bare har en donkraft og lidt tålmodighed kan du sagtens klare det hjemme i indkørslen, og du behøver ikke rense med noget...Angående pris kan jeg ikke hjælpe dig.

Skifte gearolie på avensis t22



Forum rating: Top 50
Søndag 17-01-2010 kl. 20:36
    Vis profil  Vis bilprofil
Største problem kan være at få den nye olie fyldt på, det skal jo ind af et lille hul, som ikke er specielt tilgængelig.

Overvej at skifte til noget fuldsyntetisk.
Jeg skiftede til noget Castrol TAF, det gjorde underværker på min EE11, som var begyndt at kratte i gearne ved nedgearing til 2'gear.
Efter forsøg med en anden olie.
Så kom Castrol olien i ½ litters bøtter med en lang smal tud, lige til at hælde på...

Skifte gearolie på avensis t22



Søndag 17-01-2010 kl. 21:34
Jeg har en ide om at bilen skal være plan når man hælder den ny olie på (tror den skal bruge 1.9 liter). Ellers bliver det svært at kontrollere at der er kommet den korrekte mængde på.

Måske jeg kører direkte til toyota med den - er hundekoldt derude for tiden

Håber ikke synkromesherne står for udskiftning - det koster vist snildt over 5000kr på arbejdsløn (måske man skulle få ordnet det på ferien sydover).

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg