Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce




 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Varmeblæser defekt ?



Forum rating: Top 500+
Lørdag 23-10-2010 kl. 15:00
    Vis profil  
I min efterhånden 9 år gamle Rav4 fra 2002 virker varmeblæseren pludselig ikke !! Jeg har tjekket sikringer, både inde i bilen og ude i motorrummet. Alle var intakte. Stikket til blæserkontakten sidder også fast og selve varmen fra varmeapparatet virker også. Kun blæseren inde i varmeapparatet kører ikke - nogle gode forslag i denne kolde vintertid ????

Peter - KOKKEN

Varmeblæser defekt ?



Forum rating: Top 500
Søndag 24-10-2010 kl. 00:13
    Vis profil  
På alle hastigheder? I de fleste biler sidder en række modstande, der gør at blæseren kan køre ved de forskellige hastigheder. Ofte er én eller flere modstande brændt af, og blæseren virker ikke ved én eller flere hastigheder. Det kan også være selve din blæsermotor der er færdig. Begge situationer har jeg oplevet flere gange. Endelig har jeg hørt om (men aldrig selv prøvet), at selve kontakten kan blive dårlig.
Fejlsøgningen: Skil bilen så meget ad, så du kommer ind til blæseren. Er der spænding ved blæseren? Hvis ja = blæsermotor færdig. Hvis nej = find den omtalte modstand. Mål den igennem. Er der spænding før modstanden? Hvis ja, er modstadnen sikkert brændt af. Hvis nej, må det være i din blæserkontakt du skal finde fejlen.

Varmeblæser defekt ?



Forum rating: Top 500+
Søndag 24-10-2010 kl. 12:29
    Vis profil  
Hej Steen. Det er alle 4 hastigheder, som ikke virker. Problemet er, at jeg ikke er klar over hvor jeg går ind fra, når jeg skal ind til blæseren. Jeg hat tidligere haft en nissan, hvor blæser og modstande sad i motorrummet, men er det også tilfældet på en Rav4 ???
Foreløbig tak for hjælpen.

Varmeblæser defekt ?



Forum rating: Top 500
Søndag 24-10-2010 kl. 12:41
    Vis profil  
Kan desværre ikke hjælpe dig med en RAV. På min sidder blæseren inde i instrumentbordet, man kan se den når radio mm. er udtaget. På andre jeg har rodet med, sidder den bag handskerummet så man kan se op på bunden af blæseren når man fjerner afdækningen ved passagerens fodrum. Kan du ikke låne / skaffe en rep. bog til RAV´en? (Haynes eller noget....)

Varmeblæser defekt ?



Forum rating: Top 500+
Søndag 24-10-2010 kl. 12:57
    Vis profil  
Jeg må prøve at finde på noget. Evt hos toyota, der må de kunne hjælpe mig en smule.

Varmeblæser defekt ?



Søndag 24-10-2010 kl. 19:17
Overvej at køb en times adgang til:

http://www.toyota-tech.eu/

Her kan du finde information til din bilmodel.

1 time koster 3 €.

Men tjek at der findes noget service information til din model, inden du køber adgang.

Varmeblæser defekt ?



Forum rating: Top 500+
Onsdag 27-10-2010 kl. 13:49
    Vis profil  
Kære Alle.

Så er fejlen fundet!!! Efter at have skiftet div. relæer og sikringer uden resultater, og efter at have bestilt Haynes rep. bog, pillede jeg handskerummet ud og kunne se direkte ind til blæsermotoren. Her rensede jeg lige filteret nu hvor jeg var inde ved sagens kerne, og da jeg skulle til at finde ledningen til strøm, fandt jeg den dinglende under blæsermotoren. Stillet var simpelthen bare røget ud.

Tusind tak for hjælpen til alle der kom med forslag. Pris: 0 kr. Tid: ½ time + 1 time hos Toyota Roskilde, som ikke kostede noget.

Peter Kok

Varmeblæser defekt ?



Forum rating: Top 500+
Onsdag 27-10-2010 kl. 13:52
    Vis profil  
Stikket var simpelthen bare røget ud. ( Skulle der have stået i forrige indlæg)


 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg