Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Gearskifteproblemer, Corolla E10



Forum rating: Top 250
Mandag 20-12-2010 kl. 01:14
    Vis profil  Vis bilprofil
Hello folks.

Jeg søger nu lidt hjælp/ideer til, hvad der skyldes gearskifteproblemer i min kære Corolla EE101'er.
For et par måneder siden skiftede jeg gearkassen, da der var lidt knas med gearskiftet dengang og jeg vidste, koblingen i bilen heller ikke var ny længere. En tidligere arbejdskollega havde en gearkasse + kobling til at ligge fra en Starlet EP91, som efter sigende ikke skulle ha' rundet de 10.000 km, hvilket jeg derfor købte af ham.
Jeg monterede både kobling og gearkasse, samt skiftede min koblings-hovedcylinder, da koblingen mistede tryk, uden at miste væske.
Jeg oplevede dog, at gearskiftet ikke var blevet markant bedre, hvilket ærgrede mig en del, men jeg håbede på, gearkassen "bare skulle i gang igen", da den havde lagt stille noget tid.
Det er desværre stadig ikke blevet bedre og i dag oplevede jeg, under gearskife, at da jeg skubber gearstangen ud af 4. gear, mærker jeg vibrationer som havde jeg ikke koblet ordentlig ud. Lidt a la den følelse man kan ha', når bilen triller en smule og man vil skifte til bakgear.

På Starlet-gearkassen måtte jeg flytte den ene gearskifter-arm fra Corolla-gearkassen over på under skift af gearkasserne. Endvidere er der kommet Castrol TAF-X olie på, og der er i bilen monteret en TP Racing shortshifter-gearstang. Endvidere justerede jeg koblings-pedalen op i forbindelse med skift af hovedcylinder, så der er så godt som ingen frigang i pedalen. Jeg oplever, at jeg generelt i alle gear kan ha' lidt svært ved at få den i gear.

Er der nogen som har en idé til, hvor problemet ligger? =S
Jeg har selv en idé om, at trods pedalen er i bund, er der ikke koblet 100 % ud i motoren, men om problemet skyldes for kort vandring i slave-cylinder/koblings-arm ift Starlet-koblingen eller om koblingen måske er blevet strammet (hans Starlet er motor-mæssigt absolut ikke standard), ved jeg ikke...
- Hvorfor må man ikke sige negerbolle, når man må sige hvidløg?

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg