Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce




 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Carina e 2.0 problemer



Lørdag 22-01-2011 kl. 09:23
Hey..

Jeg er den "heldige" ejer af en carina e fra 95. Den har fået et problem her hen over vinteren. Periodevis kan den ikke bremse. Er kun når den har stået stille natten over og der er koldt. Så når man kører og vil bremse så vil den bare ikke før man har pumpet den en 6-8 gange og samtidig lyser indikatoren for lav bremsevæske men der er masser af væske på den. Nogen der har en ide til hvad dette kan være??

Et andet problem er at lige som man kører lige ud og vil dreje så vil bilen ikke. Det føles fuldstændig som om servoen er væk. Dette sker kun en gang i mellem. Er pumpen ved at stå af?

Er ved at finde ud af om det kan svare sig at smide peneg efter den eller om jeg skal ud og kigge efter en ny. Ellers fejler den ikke andet en en lidt rusten skærmkant og lidt i bunden af dørene i højre side. Ville være træt af at bruge for mange penge på den da jeg er ved at renovere hus men en ny koster jo også.

Mvh Kris

Carina e 2.0 problemer



Forum rating: Top 100
Lørdag 22-01-2011 kl. 10:05
    Vis profil  
Nummer et så er det da fuldstændig uforsvarligt at køre rundt i en bil som hverken kan bremse eller dreje
Men ville nok starte med om både bremsevæske og servo olie trænger til at blive skiftet. Er dine bremseskiver sorte så trænger du nok til nye skiver og klodser. Men se dog at få det lavet inden du selv eller andre kommer ud for en ulykke.
Om det kan betale sig at lave bilen eller den skal skiftes ud er vel et spørgsmål om hvad bilen er værd. Du kunne evt kigge på bilbasen hvad en tilsvarende koster, men vel omkring 20-30k.
Carpe Noctem, Carpe Cervesas.

Carina e 2.0 problemer



Forum rating: Top 500
Lørdag 22-01-2011 kl. 12:26
    Vis profil  
Et vildt gæt!

Hvis nu man forestillede sig at der var meget vand i bremsevæsken, måske fordi det er noget gammel sur noget, vil det så ikke have en indflydelse når det fryser hårdt ?

Forestiller mig en gang slush som prøver at kæmpe sig vej gennem bremserørene. Og måske den tykke konsistens gør, at måleren ikke kan "se" det, før det er blevet motioneret og varmet lidt op?

Tror bare jeg vil skifte det, samt være sikker på at der er luftet ordentligt ud.

Carina e 2.0 problemer



Forum rating: Top 100
Lørdag 22-01-2011 kl. 12:31
    Vis profil  Vis bilprofil
Enig med Karsten, ang. bremserne ville jeg ikke køre i den før jeg vidste hvor fejlen lå og fået den rettet, dels for min egen skyld men da også for andres.

Lav som minimum en kontrol af systemet hver gang du skal ud at køre. Pump pedalen 2-3 gange med motren slukket, den skal blive hård, fast og må ikke synke. Når du tænder motoren skal pedalen synke.

Hvis du ved hvad du gør kan du godt selv efterse og reparere bremsesystemet. Skal den derimod på værksted alt for mange timer skal du nok overveje om den skal skydes af.

Hvornår har den fået skiftet bremsevæske? Skal gøres minimum hvert andet år. Med tiden optager væsken fugt, ved ikke om der kan være så meget fugt i den at væsken fryser i bremserørene.. Kan måske give den effekt at du skal pumpe 7-8 gange.

Ellers kan det være luft i systemet, har systemet kogt?, igen gammel bremsevæske kommer hurtigere i kog pga. lavere kogepunkt.

Men altså skift bremsevæsken først og gennemgå bremsekalibre (evt. tromler på bagenden, mener nu det er kalibre på en 2.0 ).

Ang. styretøjet, den skal stadig kunne dreje selvom der ikke er servo på. Hvis den blokerer helt tror jeg ikke det er pumpen, men nærmere et led, styrekugle eller tandstang. Siger den lyde fra styretøj eller ophæng?


Carina E 1,8 GLX - 1997

Carina e 2.0 problemer



Forum rating: Top 100
Lørdag 22-01-2011 kl. 12:40
    Vis profil  Vis bilprofil
Der er tromler bag på min 2,0 fra 92
TOYOTA for ever

Carina e 2.0 problemer



Forum rating: Top 100
Lørdag 22-01-2011 kl. 15:23
    Vis profil  Vis bilprofil
Hvad med din kardankryds i ratakslen er den ok,der er mange der døjer med bremserne på denne årstid de første gange de skal bremse,pga.rust på skiver når de står natten over.
Carina E kører bare

Carina e 2.0 problemer



Lørdag 22-01-2011 kl. 17:06
Takker for de mange svar.
Jeg ved ikke helt hvad der er galt men bremse problemet er kun når der har været meget koldt om natten og er kun indtil den har været pumpet nogle gange så bremser den fint igen. Men jeg skal have skiftet klodser nu her så får lige tjekket det hele igennem og så får den nok komplette bremser hele vejen rundt plus slanger og bremsevæske.
Ved ikke hvornår bremsevæsken sidst er skiftet da jeg kun har haft bilen 1,5år men er da sikkert ved at være tid.

Ang olie i servobeholder så er det mørk brunt og det ser ud som om det er lidt grumset så mon ikke det skal skiftes også ??

Men mange tak for de hurtige svar
Mvh Kris

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg