Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Dørlås corolla 1996



Forum rating: Top 500+
Lørdag 04-02-2011 kl. 14:36
    Vis profil  
Hej! jeg har søgt på ovennævnte problem, men har ikke fundet noget der beskriver præcist samme problem!?! Mit problem er: Til en begyndelse kunne jeg ikke låse front dør i førerside op, med nøgle - jeg kan låse, men ikke låse op (med nøgle). Mekanisk kan jeg både låse op og i ved, at hæve og sænke låsepalen i dør (Indvendig op og i låsning) - centrallåsesystem iværksættes på alle fire dørlåse(front og back sæde). Nu er samme problem opstået i passager side front dør og da der ikke er låse i bag dørene har jeg jo et problem. Jeg har i forbindelse med udskiftning af tændingslås erhvervet mig et komplet sæt låse fra en ophugger. Jeg afmonterer dørbeklædning, afmontere dørlås i førerside og monterer ny dørlås med "møge og besvær". Den nye dørlås virker på nøglen et par gange - med ujævn bevægelse i låsepalens gang fra låst til op låst - herefter kan der ikke låses op mere !?! Når nøgle drejes for oplåsning, sker der en svag bevægelse i indvendig låsepal - men den kører ikke op i oplåst tilstand.
Mekanisk ser der ikke ud til, at være noget galt med centrallåsesystemet, da alle låse virker ved manuel betjening via indvendig låsepal. Det virker heller ikke til, at "stængerne" eller "plastikbeslagene" er defekte. Umiddelbart kan jeg ikke få øje på, at problemet ligger i låsekassen (door lock actuator) - ret mig hvis jeg har oversat forkert ! :)....
Når jeg låser døren op med en nøgle forgår det ved, at der aktiveres en kontakt eller switch, der så igen aktiverer låsemotoren, der løfter indvendig låsepal og oplåser døren !!!??! Må indrømme jeg er blank på området - men er ikke bange for, at forsøge mig frem.... Håber der er én der ude der kan hjælpe mig med et par tips.

På forhånd tak og venlig hilsen

Tom Hansen

Dørlås corolla 1996



Forum rating: Top 500
Lørdag 04-02-2011 kl. 22:21
    Vis profil  
låse cylinder slidt op.

Dørlås corolla 1996



Forum rating: Top 500+
Lørdag 04-02-2011 kl. 22:45
    Vis profil  
Inden jeg monterede ombytteren fra huggeren, prøvede jeg nøglen i låsen og den kørte meget fint i låsen - i den afmonterede lås kunne nøglen derimod ikke drejes.

Nu prøvede jeg her til aften, at "stresse" låsene ved gentagne gange, at hæve og sænke den indvendige låsepal - de første mange gange virkede alt efter hensigten. Men efter et stykke tid, begyndte låsene at "jamme" dvs. når jeg låste, låste centrallåsen alle låse op umiddelbart i forlængelse af, at jeg låste. Efter endnu et stykke tid, så stoppede låsen i front passager side, at virke med central låsesystemet - døren kunne låses/låses op ved hjælp af indvendig låsepal, men de øvrige låse forblev inaktive !?!

Tom

Dørlås corolla 1996



Forum rating: Top 100
Lørdag 04-02-2011 kl. 22:54
    Vis profil  
Du skal eventuelt have kigget på de ledninger der går fra døren i gummislangen ind i karossen, de kan knække med tiden.
Som jeg forstår det har du også et mekanisk problem ? Jeg ved at Carina E har en lille fjeder i låsetøjet på døren, hvis den springer kan man ikke låse døren op med nøglen, måske det er det samme på Corolla ??
Carpe Noctem, Carpe Cervesas.

Dørlås corolla 1996



Forum rating: Top 500+
Mandag 05-02-2011 kl. 14:45
    Vis profil  
Og så kommer der lige et spørgsmål, der "udstiller mig selv"! :)
Kan man afmontere den låsekasse og samtidig lukke døren..... jeg overvejer, at afmontere hele låse molevitten for, at gå mekanismen igennem - det er nok ikke gjort på en halv time - og vil derfor gerne kunne sikre bilen medens jeg roder med det indendøre! ? ! Som jeg forstår det, er der selve låse/lukke mekanismen i dør siden derudover er der denne "door lock actuator" - hvad hedder det egentlig på dansk!?! Har fundet nogle diagrammer på engelsk for corolla 1997 - er de kompatible med Corolla 1996 ??. Her ser jeg at der er door lock control switches, door lock switches og door lock motors. Jeg har en lille mistanke om, at det kan være dørlås motorerne eller strømforsyningen (koldt og fugtigt vejr) der kan være problemet !?!.
Jeg vil undersøge ledningerne om der er noget galt der ! :) Tak for hjælpen foreløbigt!

Hilsen Tom

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg