Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Gearkasse på avensis 1,8 vvti fra 01?



Forum rating: Top 250
Fredag 25-02-2011 kl. 09:47
    Vis profil  
Hej

jeg har købt ovenstående bil for nogle måneder siden med garanti ved en forhandler.

nu kan jeg så se den drykker noget olie, og det ser ud til at være fra gearkassen af. Jeg kan selvfølgelig bare få noget fyldt på, men hvordan står jeg mht garanti hvis det på sigt viser sig lejerne i gearkassen har taget skade?

Jeg synes jeg har læst noget med at gearkasserne på denne model ikke er verdens stærkeste, og at mange har fået skiftet gearkasse.

Så hvad gør jeg?

- Kim L. Poulsen


Gearkasse på avensis 1,8 vvti fra 01?



Forum rating: Top 250
Fredag 25-02-2011 kl. 11:08
    Vis profil  
Hvis du har købt bilen som privatperson hos en forhandler, er du dækket af købelovens bestemmelser om reklamation ved forbrugerkøb.

Det betyder i korte træk at:

- der ydes 24 måneders reklamationsret, hvoraf der i de første 6 måneder gælder den såkaldte "formodningsregel".
- Formodningreglen medfører, at man anser fejl og mangler opstået indenfor de første 6 måneder som have værende til stede ved købet (det er derfor nogle fejlagtigt opfatter det som en "garanti").
- Opstår der derfor mangler indenfor de første 6 måneder, skal forhandleren uden gene og omkostninger for dig udbedre disse.

NB! Dette gælder dog IKKE hvis manglen kan henføres til at være opstået som følge af almindelig slitage eller ved mangelfuld vedligeholdelse/brug SAMT hvis manglen ikke er uvæsentlig. Desuden gælder der et "fornuftsprincip" således at kun mangler der ikke vurderes at være forventlige er omfattet. Køber du f.eks. en bil der er 20 år gammel og har kørt 350.000 km er der grænser for, hvad du kan reklamere over, da bilen må forventes at være slidt i en eller anden grad.

Hvis gearkassen taber olie/er defekt, er det efter min mening klart en reklamation som forhandleren skal dække givet ovenstående.
livet er for kort til franske biler

Gearkasse på avensis 1,8 vvti fra 01?



Forum rating: Top 250
Fredag 25-02-2011 kl. 12:45
    Vis profil  
hej og tak, det vidste jeg som sådan godt, men problemet er her, at hvis det først viser sig at give problemer senere hen.

Gearkassen er jo ikke defekt, men synes den synger lidt.

og det ville være træls hvis det senere resulterede i en defekt gearkasse som skyldtes at der ikke har været nok olie på gearkassen i garanti perioden.



Gearkasse på avensis 1,8 vvti fra 01?



Forum rating: Top 50
Fredag 25-02-2011 kl. 15:08
    Vis profil  
gearkassen fejler ikke noget det er folks vedligeholdelse der er gal med..når det er sagt kan du jo tjekke om den mangler olie ved at løsne den 24mm bolt der sidder på forsiden af gearkassen eller køre ind og få det tjekket der skal olien stå lige under dette hul eller løbe svagt ud.. har du set hvor den drypper fra?? bakgearbolten kan gå løs og så vil den dryppe lidt derfra det er den lille blanke bolt der sidder på forsiden af gearkassen..

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg