Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Indstilling af knastaksel på Carina E 1,6 4A-FE



Fredag 22-04-2011 kl. 20:17
Hej derude. (;
Har en Toyota Carina E med en 1,6 16 ventils 4A-FE motor som jeg har skiftet topstykke på og dum som jeg var huskede jeg ikke at tjekke hvordan knastakslen skal sidde. Ved godt den med remhjul på skal stå på mærket men ved ikke hvordan den anden skal stå, så der er ingen kompresion på, det fiser bare ud der hvor man hælder olie på. Har søgt og søgt på nettet og kan ikke finde noget som helst om det.
Så ville lige høre om nogen herinde ved hvordan den skal stå eller har et link til nogle data over knastakslen. Har prøvet de forskellige mærker der er på knastaklserne, hvor der var nogle prikker der kunne stå ud for hinanden og sådan, men intet har hjulpet, så ville blive lykkelig hvis nogen har svaret.
På forhånd tak!

Indstilling af knastaksel på Carina E 1,6 4A-FE



Forum rating: Top 100
Fredag 22-04-2011 kl. 21:24
    Vis profil  
De to kørnerprikker skal sidde mod hinanden og har du husket at sætte en bolt i knastakslen med det to-delte tandhjul inden du tog den ud, der er en slags fjederforspænding i den. Hvis ikke skal den tynde del af tandhjulet drejes en tand så vidt jeg husker så passser det.
Men egentlig tror jeg dit problem er at krumtappen står en omgang forkert når bilen ikke vil starte. medmindre du er sikker på at du ikke har drejet krumtappen rundt under operationen.
Carpe Noctem, Carpe Cervesas.

Indstilling af knastaksel på Carina E 1,6 4A-FE



Forum rating: Top 500+
Lørdag 23-04-2011 kl. 07:22
    Vis profil  
Så er det derfor der er sådan et hul med gevind i på tandhjulet ved indsprøjtningsakslen? Kunne heller ikk forstå hva' alle de huller skulle gøre godt for.
Og nu du siger det så tror jeg faktisk at krumtappen blev drejet under operationen, for de to kørneprikker passer ud for hinanden når knastakslerne drejer, så det kan jo næsten kun være krumtap, men skal sevfølgelig os lige ha' kigget på det to-delte tandhjul.

Indstilling af knastaksel på Carina E 1,6 4A-FE



Forum rating: Top 100
Lørdag 23-04-2011 kl. 10:34
    Vis profil  Vis bilprofil
karsten enevoldsen-->

Jeg er helt enig med dig med den ene undtagelse at krumtappen ikke kan stå en omgang forkert. Når stemplet er i top, så er stemplet i top - en omgang er en omgang.
Lexus IS200 '99! - Celica Ta22 '71!

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg