Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce






 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

partikkelfilter rens



Forum rating: Top 500
Lørdag 20-07-2013 kl. 15:49
    Vis profil  
Hej
Toyota D4D
Mit partikkelfilter er stoppet biler køre med reduceret kraft. Har fået den ulæst idag og det er filteret der skal renses. Bell add har noget partikkelfilter rens til at komme i men hvor godt er det og hvis det er godt hvormange gange skal jeg give den.

Mvh palle

partikkelfilter rens



Forum rating: Top 250
Søndag 21-07-2013 kl. 01:37
    Vis profil  Vis bilprofil
Det fungerer ganske ok. Det skal fyldes i den slange til Differens-trykmåleren som sidder i toppen af filtret.

Ifølge BellAdd skal hele spray'en bruges, men jeg brugte kun ca. ½

Derefter skal du gennemtvinge en regenerering. Jeg gjorde det ved at afmontere begge slanger på differens-trykmåleren. Slangerne skal blændes af med noget der kan tåle høj varme, da det er udstødningsgas der kommer ud. Gerne 2 8mm bolte. Alle fejl skal være slettet. Den vil muligvis registrere fejl på partikelfiltret, men går ikke i nødprogram. Efter en tur på 15-20 minutter med omdrejninger mellem 2000-3000, og gerne en strækning med konstant omdrejningstal, holder du ind til siden, tager boltene ud, og sætter slangerne på igen, sletter fejlkoder, og herefter en en hjemtur med lignende kørsel, så filteret bliver brændt igennem.

Det er den billige måde.

Den dyre måde er, at køre til Toyota, lade dem bruge det samme partikelfilterrens, og bruge deres computer til at tvangs-regenerere.

Jeg brugte førstnævnte metode, fik fyldt rens på hos mit sædvanlige Toyota-værksted, og instruktion af mekanikeren, og så ellers ud og brænde det igennem.

partikkelfilter rens



Forum rating: Top 250
Søndag 21-07-2013 kl. 18:04
    Vis profil  
Det er så simpelt at din bil skal ud og køre motorvej med 3500-4000 rpm i MINDST 3 minutter, gerne mere, så bliver den renset. Det typisk 3 gear man bruger til det. Så det renset helt igennem
¤ Toyota Carina E T19 2.0 GLi aut - Toyota Aygo B10 1.0 VVT-i ¤

partikkelfilter rens



Forum rating: Top 250
Søndag 21-07-2013 kl. 19:50
    Vis profil  Vis bilprofil
Det er bare ikke det nemmeste at gøre når den er i nødprogram...

partikkelfilter rens



Forum rating: Top 500
Mandag 22-07-2013 kl. 06:24
    Vis profil  
Uha uha får en jeg kender til at teste min auto. Partikkelfilter stoppet skriver testeren ok den får en rens med bell add filterrens tester på og vi køre en tur for at starte en regenerering men det kan han ikke da tester melder fejl på den foreste sensor. Tilbage på værksted der finder han så ud af at den kun får 0.05 volt hvor den skal have 0.5 volt. Op med relæer i med igen det gør han op til flere gange pludselig er der 0.5 volt på stikket til sensor. Der skal en ny lambasonde til siger han stik samles og jeg takker for hans hjælp og køre derfra da ikke har mere tid for han skal ud og grille og det skal passes.
Men men nu er der sku fejl stort set alle lamper lyser samt speedometer virker ikke samt forbrugsmåler virker heller ikke samt den er holdt op med at lade. Ladelampe lyser når der er forbrug på og når jeg måler med mit multimeter lader den ikke spænding på batteriet.
Pudsigt nok køre og trækker som den gjorde før den meldte fejl på partikkelfilteret.
Så er mit spørgsmål skal den til toyota for at blive stillet ind igen eller skal alle de fejl bare slettes for at det kommer til at virke igen.

Mvh palle

partikkelfilter rens



Forum rating: Top 250
Mandag 22-07-2013 kl. 06:35
    Vis profil  Vis bilprofil
Det er ikke ligesom på VAG hvor embederne skal kodes til bilen. Har du slettet alle fejl? Det kan du selv gøre i OBD-stikket med en clips. jeg skal bare lige ha' fundet stik-benene frem. Da I forsøgte at regenerere, havde I så pillet begge slanger til differenstryk-måleren af, og afblændet dem?

partikkelfilter rens



Forum rating: Top 250
Mandag 22-07-2013 kl. 07:20
    Vis profil  Vis bilprofil
Sletning af koder:
1. Tilslut klemme 4 med 13 i diagnosestikket
2. Sæt tænding på
3. Træd bremsepedalen ned (eller påvirk stoplys kontakten) 8 gange i løbet af max. 3 sekunder.

partikkelfilter rens



Forum rating: Top 500
Mandag 22-07-2013 kl. 16:08
    Vis profil  
Så har der været en tester på idag igen og der er ingen fejl på motorstyring og partikkelfilter er ok. Men den kunne ikke få kontakt med abs føler og det blev så undersøgt en sprunget sikring såmænd ikke andet.
Kan der være perioisk svigt på en lambaføler.

Mvh palle

partikkelfilter rens



Forum rating: Top 500+
Mandag 22-07-2013 kl. 16:09
    Vis profil  
Lyder det ikke nærmest som en dårlig generator, eller en dårlig forbindelse. Prøv at kigge på især stelforbindelser fra bateri, og helt ind til motoren.
Generator og dårlige forbindelser kan give mange sjove målinger.

partikkelfilter rens



Forum rating: Top 500
Torsdag 25-07-2013 kl. 07:35
    Vis profil  
Åååh den kære toyota
Har nu lagt mærke til at når fruen starter autoen om morgen har set det før men nu lægger den en dieselrøg ud når den blir startet. Og det gjorde den ikke før. Skal den mon så have en optimering i styrringen
efter ham mekkeren har haft fat iden hvad han så en har lavet. For det var først der den lyste i abs lampen som viste sig at være en sprunget sikring

partikkelfilter rens



Torsdag 25-07-2013 kl. 08:49
Min er også begyndt at lægge et lille røgslør ud når den startes om morgenen, den går samtidig lidt ujævnt i 1-2 sek.

Den kommer også med en rallende lyd ved mellemgas og speederslip, specielt når den er kold.

Havde en tester på for et par måneder siden, i forbindelse med med tilstoppet partikelfilter, og der synes han ikke at dyserne lavede ballede (korrigerede for udover grænserne).



 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg