Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Oliefyr i D4D



Forum rating: Top 500+
Tirsdag 30-12-2014 kl. 21:39
    Vis profil  
Hey all...
Nogen af jer der har oliefyr i jeres diesel ?
Grunden til at jeg spørger er, at jeg godt kunne tænke mig at vide om jeres bliver varm i motor eller om den kun bliver varm i kabinen ?
Jeg syntes nemlig kun at min 2,2D-cat bliver varm i kabinen, min gamle pug 406 blev varm i både motor og kabine, dvs. At når fyret havde kørt og jeg startede bilen, så steg varmemåler op og jeg kunne se den var mere eller mindre varm.
Det syntes jeg ikke avensis'en gør, fyret kørte 25 min idag, der var fin temp. I kabine, ingen is osv. Perfekt, men da jeg startede bil var der overhovedet ingen reaktion på varmemåler, den kom bare ligeså stille over de første 4-5 km. Som den plejer, det undrer mig lidt, nogen der har observeret deres ?

Kan være vandkanalerne bare er udformet så den ikke cirkulerer så meget i motoren som f.eks. Peugeot'en gør, men udelukkende cirkulerer på varmeapperatet, nogen der ved noget ??

//Jesper

Oliefyr i D4D



Forum rating: Top 500+
Tirsdag 30-12-2014 kl. 22:04
    Vis profil  
Hej Jesper.
Det er helt normalt. Det er temperaturmåleren som bare først reagerer ved en højere temperatur. Jeg har en magen til med et 6 kw olifyr og min kones Skoda Superb er bestykket med nøjagtig det samme. De varmer både motor og kabine fint op, men Skodaen reagerer tidligere på måleren.
Toyotaens skala starter først ved ca. 50 grader - derfor ser det ud som om der intet sker. Men hvis vandet ikke var varmt, så ville din kabine heller ikke blive det. En anden ting du skal tænke på er, at der er 8 liter kølevand på din vogn + det som er i de ekstra slanger og fyret - det tager lidt tid før 8-10 liter vand "koger".
// jacob

Oliefyr i D4D



Forum rating: Top 500+
Onsdag 31-12-2014 kl. 13:48
    Vis profil  
Hej igen...
Havde selv tænkt lidt, at det måske var temp. Måleren der havde en høj skala, men ville lige se, om der var en anden der ville nævne det uopfordret og det var der jo :)

Meeen, er dog en smule forundret over den er så meget længere om at blive driftvarm i forhold til peugeot'en, når nu fyret har lavet den værste del af jobbet :)

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg