Søgning
Tilpasset søgning

 
 
Annonce


 
Biler - mekanik  :  Om reparation, virkemåde, tuning mm.

Slør i trækaksel selv om gearkassen er i P.



Tirsdag 04-04-2017 kl. 21:29
Jeg skiftede til sommerdæk hjemme i garagen. Jeg blev overrasket over, at selv gearkassen (CVT) er låst i P, så kunne forhjulene roteres ret meget fra stop til stop.
Jeg mærker det også til hverdag hvis jeg lige parkerer bilen, der ruller den meget let lige et lille nøk. Så det er med håndbremsen trukket altid, hvis der skal parkeres uden ryk.
Nu er CVT ikke så udbredt, men hybrid er jo lidt i samme boldgade, så hvordan opleves 'sløret' fra gearkassen der?
Hvis jeg kører meget i kø, hvor der er lidt gas og lidt rullen, langsom og ujævn, der kan jeg også fornemme et lille klonk hver gang der lige accelereres en ubetydelighed.
Er det det samme med hybrid, og kan det tænkes at det bare er helt normalt?
Bilen er lige fyldt 1 år og er Auris HB.



Slør i trækaksel selv om gearkassen er i P.



Torsdag 05-04-2017 kl. 06:41
Det er helt normalt og du vil opleve samme frigang med andre gearkasse typer.

Normal CVT og E-CVT i Hybrid er ikke sammenlignelig.

CVT er med remtræk og hydrauliske rem skåle der justeres.

E-CVT er med 2 EL-motorer udover benzin motoren, som kobles sammen via en planetgears enhed (et sæt tandhjul) som derved altid er i indgreb. Alt efter hvad der skal ske, så kører tandhjulene hurtigere eller langsomme rundt. Derved ikke ind og udkobling som med CVT.


Slør i trækaksel selv om gearkassen er i P.



Torsdag 05-04-2017 kl. 07:42
Der kommer af, at jeg har jo altid skiftet sommer/vinterhjul på alle mine andre biler, som indtil nu har været med manuelle gearkasser. Jeg synes bare at frigangen er langt mere udtalt i CVT gearkassen, end hvad jeg ellers har været vant til.
Normalt vil jeg sige at hjulet kan rokkes nogle centimeter fra stop til stop, i denne gearkasse vil jeg sige at det kan drejes en hel del mere, uden at jeg lige har målt på det, men jeg kan jo sætte donkraften under og lige prøve.

 
   Fandt du ikke hvad du søgte?
Tilpasset søgning
Observér indlæg