Annonce

Alupedaler i Corolla 1.6 SPORT
Oprettet af: Heine Christensen - medlemsnr. 4 Oprettet: 21-10-2002

Beskrivelse:
Projektet går som du sikkert har opdaget ud på at udskifte de originale kedelige gummi-pedaler ud med noget lidt pænere. Jeg besluttede mig for at de skulle være i aluminium, da Toyota netop er kommet med et aluminiumssæt til den nye Corolla.

På det lokale toyota værskted mente man godt at det kunne monteres på min 94''er, så det skulle jo prøves!

Udgangspunktet er dette lidt triste billede...
De nye pedaler ser således ud.
Sættet leveres komplet med skruer osv.
Skruerne som hører med til de 3 "aktive" pedaler er sorte så de falder i med de sorte knopper. Lidt underligt er det at der er blanke skruer med fodhvileren. Der er heller ingen knopper på denne, da det ikke passer i den nye Corolla, så her måtte jeg tænke lidt, mere herom senere.
Så i gang.
Først skulle jeg have mærket op så jeg kunne få pedalerne skruet lige på, og ja denne koblingspedal er ikke mærket lige op, men det skyldes ikke en fejl, snarre tværtimod, denne pedal sad nemlig, som du kan se på første billede, en lille smule skævt i forhold til "naboen", så det måtte jeg lige kompensere for.
Toyota anbefaler et 5mm bor, men jeg valgte nu et 4mm, da skruerne kun var 3,8mm. Det krævede jo så at jeg skulle lave noget paskram, som sagt så gjort.
Dog smuttede en enkelt af hullerne en lille smule, men ikke mere end at det kunne rettes op.
Efter de to små pedaler var jeg nu kommet til speederen. Den var lidt vanskeligere at montere da denne pedal sidder så den kan vippe, og lige meget hvor meget jeg prøvede kunne jeg ikke få den af. Her ville det have været rart med en fagmand. Anyway, så klikkede jeg pedalen på og borede igennem mens den nye pedal var på. Den originale pedal var nemlig kun af plastik, så boret smuttede igennem som smør.

Herunder kan du se resultatet...Koblingen blev også pænt lige, til trods for en lidt "skæv" pedal
Nu hvor de 3 aktive pedaler var færdige skulle jeg jo lige have kigget lidt på fodhvileren.
Den er jo ikke specielt pæn, og faktisk alt for lille for nu at kritisere lidt, men samtidig uundværlig ved lange køreture.
Da den nye pedal er meget større end den originale, og da den er meget tynd (1mm aluplade) var jeg nødt til at lave en eller anden form for afstivning.
Min makker (som altid er flink til at hjælpe) savede lige et stykke træ ud, pudsede og sleb den til så den passede perfekt ind under alupladens i forvejen bukkede kanter.
Herefter skulle vi have træpladen monteret på den eksisterende pedal, på en sådan måde at den kunne afmonteres igen. Samtidig skulle man ikke kunne se skruerne når alupladen var monteret.

Løsningen var 4 stk. 3mm undersænkede huller med 4 selvskærende skruer til træpladen.
3 stk 4mm huller med 4mm skrue/møtrik og en 2,5mm med en selvskærende skrue til alupladen.
Grunden til at alupladen fik en selvskærende var at i øverste venstre hjørne kunne jeg ikke få en møtrik om bag ved.

Her er pladen så monteret med de 4 skruer

Da jeg ikke lige have noget sort maling ved hånden, var jeg nødt til at tage en sort tusch, og male hullerne med. Jeg skulle jo videre, så kan det ikke holde, så må jeg have det lavet om senere, men den matsorte farve viste sig at være ganske ok.
Så skulle pladen lige monteres, og resultatet ses her. Jeg skal lige have fat i nogle sorte skruer til fodhvileren istedet for de blanke. Dog må jeg sige at jeg er meget tilfreds med de til den nye Corolla passende pedaler.

Jeg synes de passer perfekt ind i min Rolla.
Her følger en stykliste over de dele/produkter jeg har brugt til projektet.

1 sæt alu-pedaler til Corolla 2002 (Alloy Pedal Kit PZ415-E9740-00)
1 stk. træplade 10x20cm
Diverse skruer

Af brugt værktøj kan bla. nævnes

Stjerneskruetrækker
Ligekærvskruetrækker
Hobbykniv
Saks
Boremaskine
Tusch

Har du spørgsmål eller lign. så send mig en mail - hc@mincorolla.dk

Alu-stylingen fortsætter i projektet Aluinteriør i Corolla 1.6 SPORT