Annonce

ICE i Corolla Coupé
Oprettet af: Carsten Petersen - medlemsnr. 46 Oprettet: 02-01-2003

Beskrivelse:
Jeg ville gerne ha noget lyd i min nye bil, da der kun sad front-tweetere og diskanter, og en Headunit der ikke ville afspille CD''ere. Samtidig havde jeg jo en forstærker samt højtalere og subber til bag, så det ville være perfekt at smide over i den nye slæde.
front og baghøjttalere er boxter pro, subben er 2x10" boxter eliminator og forstærkeren er en DHD NTX 2662 på 1400watt, eller 580watt RMS.
Her vil jeg beskrive opbygning af subkasse samt montering af anlæg i bilen, og til sidst om jeg er tilfreds og hvad der evt skal ske herefter.

Jeg har brugt 19mm SPÅNPLADE til min subkasse. Jeg ved godt at der er mange kloge hoveder der siger at MDF er bedre, men jeg har også hørt andre steder at spånplade er bedst. Så jeg sagde til mig selv at spånplade skal sgu prøves for så kan det være at jeg kan overbevise andre om at det er ligeså godt som MDF...eller bedre...HEHEH!
Jeg startede med at skære pladen ud i de ønskede mål. Jeg ville ikke ha en traditionel firkantet baskasse, men derimod en med skrå vægge på både for og bagside. Desuden har man jo altid den der fornemmelse af at det er en selv der har lavet det, hvis det nu skulle blive en succes ;)..men for de småpenge det koster i materialer, så gik jeg sgu bare igang.Det er ikke fordi jeg er blind, at jeg ikke har skåret efter stregen. Jeg ville bare grovskære stykket først. Det viste sig at være en STOR fejltagelse da det derefter var temmelig svært at få saven til at skære lige ned på stregen, den hoppede hele tiden ud over kanten hehe! Men det lykkedes da, og med en grovfil kunne jeg fjerne de værste "bump" i overfladen, så pladen der skal hvile på, lukker tæt.


Efter en masse tilpasningsarbejde og sved, blod og tårer, så fik jeg det hele til at passe 90%...kun 90% fordi jeg ikke har brugt andet end en linial, en gammel fuksvans, en fil og en rusten kaninpik til at skære materialerne ud med og tilpasse dem. Men langt om længe blev jeg færdig med alle siderne, og det var tid til at bore huller der hvor jeg nu syntes der skulle bores. Jeg borede huller med 5,5cm mellemrum hele vejen rundt - sammenlagt bliver kassen skruet sammen med godt 80 skruer der er 5cm lange. Så det burde kunne holde, hehe!


Nu kommer vi til at skulle beklæde bassen med filt, jeg har givet 129kr pr meter, og jeg har fået 1½meter. Det burde være nok, og så har jeg lidt i reserve HVIS der skulle være noget andet der skulle beklædes.
Til at lime filten har jeg brugt noget spraylim, det købte jeg der hvor jeg købte filten. Der er brugt små 300kr i materialer til beklædning.
Da jeg aldrig har prøvet dette før, krydser jeg fingre for at det bliver godt ;)


Nu er baskassen filtet, og jeg har skåret hul der hvor enhederne skal sidde. Jeg har netop sat refleksrørene på plads, det er godt at filten kan give sig en smule, for så kan de rulles hele vejen rundt om kanten og på den måde holder basserne og refleksrørene filten på plads og giver det en flot runding.


Så er enhederne på plads, og baskassen er klar til at blive afprøvet. Jeg valgte at lade ledningerne gå ud af bunden af baskassen, dels for at skjule dem, fremfor hvis hullet sad bagpå. Og dels fordi jeg ikke mente at det var nødvendigt at lave et stik, som ledningen kunne klikkes fast i. Nu er det tid til at kigge på ICE installationerne :)


Nu når jeg alligevel skulle ha en ny headunit, så kunne jeg ligeså godt købe en der havde 3 line udgange bagpå, da min forstærker er en 6 kanals. Det giver mulighed for at finjustere bas/sub og diskant fra selve headuniten, afhængig af hvilken sang man hører. Det er sgu smart. desuden ser den jo ret fancy ud, så hvorfor ikke ;) samtidig kan den en masse andet som MP3 afspilning, CDRW afspilning, styring af cd changer og AUX udgang som jeg ikke ved hvad skal bruges til endnu hehe!

Her har vi forstærkeren med alle line indgangene oppe øverst i højre hjørne. Grunden til at forstærkeren ligger på hovedet, er at den skal vende ind mod kabinen, sådan at når man lukker sæderne ned, så kommer denne her til syne ;) Jeg mangler bare at sætte den fast så den ikke rutcher rundt mellem sæder og baskasse.


Sådan skal baskassen sidde i mit baggagerum. Forstærkeren er gemt godt ad vejen, men det gør den ikke mere tavs af den grund ;) Jeg mangler liige at montere 6x9'erne i hattehylden og så er vi ellers på vej til at spille op for anlægget. Det skal nok komme til at lyde godt! Forresten så er hattehylden en der fulgte med bilen da jeg købte den. Jeg må rose ejeren for hans ihærdighed, denne hattehylde er ikke helt enkelt lavet. Flot arbejde.


Sådan ser det foreløbige færdige resultat ud. Jeg er ganske tilfreds. Det spiller over ALT forventning :)...jeg er ligeglad med hvad folk siger om boxter eller DHD, jeg siger at det SPILLER KANON GODT! Selvfølgelig kan man ikke sammenligne det med high end udstyr til mange 1000kr pr enhed, men der er anlæg her for ca 10K og jeg synes at jeg har fået noget for pengene. Helt klart.

Det næste jeg vil gøre for at forbedre mit ICE er at montere en bundplade, evt 10mm spånplade, beklæde det og skrue baskassen fast i det, så den bliver på plads. Samtidig skal der laves noget snedigt med forstærkeren, den skal også skrues fast, men på en plade der kan vippes ud når man lukker sæderne op, sådan at det er muligt at justere på den, uden at skulle skrue den løs fra pladen ;) Mere om det når tiden er inde til det - nok senere hen mod foråret!

MVH Carsten