Annonce

Topspoiler på Corolla E111
Oprettet af: Allan Johansen - medlemsnr. 293 Oprettet: 09-02-2005

Beskrivelse:
Hej er den lykkelige ejer af en Corolla G6r og selvom at det kaldes en rally udgave af en Alm. 111 så er den stadig født med en lille sort plast tag spoiler dette kunne jeg naturligvis ikke nøjes med :)


Derfor købte en en TTE Tagspoiler, og fik den naturligvis malet. Jeg fik den malet efter farvekoden på bilen da det skal sige min farve stadig er meget flot, ihvertfald når man tænkter på det er en rød bil. Hehe. Men hvis man ikke er 112% sikker på at bilen stadig er samme farve som fra ny af skal man gøre sig selv den tjeneste at yage bilen med til maleren så han kan se den.


Man starter med at åbne bagklappen og fjerne de 2 gummi dutter i hvert hjørne af bag klappen, Derefter løsner man forsigtigt kappen omkring center stoplyset hvis dette forfindes, Ellers er der er en prop mere.
Og så tager man en skrælle med en høj 10"er top. Jeg brugte 3/8 sættet. Så løsner man de to møltrikker i hver hjørne og derefter møltrikken ved centerstoplygten.

Når dette er gjort lukker man bagklappen og forsigtig hiver man den sorte spoiler af. Bemærk at der sidder 2 små clips i den yderligere, Men man skal bare hive lidt til så slipper de.

Når spoileren er af er der sikkert med garanti godt med snavs under så brug tiden til at tørre ordenligt af man kommer der jo ikke så tit. :)


Derefter tager man sin nymalet spoiler at ligger den på hovedet husk noget at ligge den på så den ikke blir ridset.
Der følger 3 små skrue spiltter med som man skal skrue i sin nye spoiler de skal skrues godt til men husk ikke for meget så de går igennem spoileren.


Når dette er gjort tager man spoileren og sætter den i de huller som den gamle sad i. Det er en meget go ide at være 2 til det da hullerne godt kan drille lidt. Den kan dog være nødvendigt at yde en smule vold for at få den til at fange hullerne men hvis boltene er for langt fra hullerne gør hullerne lidt større til den side bolten ikke kan fange. HUSK at give hullerne noget rustgrunder eller ruststop eller lign hvis man gør dette.

Når boltne har fanget hullerne tager man møltrikkerne fra den gamle spoiler og skruer dem på den nye, Husk at spænde den stille og roligt ned til at hele tiden lidt i hver side. Man må ikke overspænde for så kan gevind stykkerne godt gå løs indeni spoileren..

Her ses så det færsige resultat det pyntet da..


Selve det at sætte spoileren på tager ikke så lang tid en halv time max.

Af værktøj skal der bruges :

En lille skrælle 3/8del
Høj 10"er top
Noget ruderens eller lign.
Og klude.

Ellers er det bare at gå igang det er nemt der skal hverken limes eller lign.

For spørgsmål henvendelse Allan Johansen 293