Annonce

Ipod adapter i Avensis T25
Oprettet af: Martin Knudsen - medlemsnr. 315 Oprettet: 12-08-2008

Beskrivelse:
Ipod adapter monteret i Avensis T25


Her er sættet lige ankommet med posten, det stammer fra www.ipodyourcar.dk.Radioen og midterkonsollen før projektet bliver skudt igang. Det skal helst se sådan ud efter kittet er monteret :-)Skru gearknoppen af og træk beslutsomt i posen om gearstangen.. Selve afdækningen sidder kun med clips og skal gå løs uden videre problemer.Listen på tværs af instrumentbordet sidder også kun med clips, det er nemt at få fat når handskerummet er åbent. Vær lidt forsigtig, den sidder godt fast så den kan sandsynligvis nemt tage skade.Radioen sidder med 4 6mm bolte. Brug en 10´er top med forlænger og skralde. Pas på at boltene ikke falder ned bag instrumenteringen, der er ikke overvældende meget plads til at få dem ud igen.Bag på radioen sidder der en masse stik. Ledningen fra iPod kitttet skal tilkobles radioens cd-changer indgang. Sidder der en cd-changer i bilen, så skal dét stik tages ud, og sættes i iPod kittets ledningsnet. Derpå skal kittets ene stik erstatte cd-changerens stik i radioen.

Er der IKKE cd-changer installeret, så skal iPod kittets ledningsnet blot javes i radioen i det eneste ledige stik. I dette tilfælde vil der være 1 ledig stik i iPod kittets ledningsnet, dette skal man blot glemme alt om.Her ses det tiloversværende stik.. Skulle jeg finde på at købe en cd-changer, så skal den plugges i dette ledige stil.. Den sorte box er hovedboxen til iPod kittet. Der er iøvrigt også en AUX indgang i boxen, der kan tilsluttes alle øvrige lydkilder der understøtter et 3,5mm jackstik.Radioen er nu skruet på plads igen, ledningerne ført nedenud og iPod kittets box tilsluttet. Man kan evt også trække det op i handskerummet og placere iPodden derinde. Sådan gør Toyota bla. men Knudsen har andre planer :-)Standard i iPod kittet medfølger blot et tilslutningskabel, jeg valgte dog at flotte mig og købte en docking-dims til ekstra 249.-

Man kan jo vælge at montere den i en luftdyse med det medfølgende montagesæt.
Jeg vil dog ikke have den siddende synligt, og ofrede "Gajol-skuffen" til fordel for en iPod.

Der skal bores et hul til ledningen.Her er iPod kittets box stripset fast. Det er inde bag askebægeret. Ledningen fra docking-dimsen skal lige plugges i boxen inden.. Ellers spiller det ikke som planlagt.Her er det hele monteret.
Der medfølger forskellige indsatse til docking-dimsen, så Nano generation 1,2,3 - Diverse iPod Video, iPod Mini, iPhone osv kan anvendes.

Eneste iPod der ikke kan anvendes er iPod Shuffle. Den bruger et andet tilslutningsstik.Vupti. Skuffen er lukket, iPod er klar til at spille op til dans. Og man kan ikke engang se det!Tænd radioen, tryk på "TAPE/DISC" indtil "CD1" vælges - den ligger lige efter "CD".

Helt præcist hvordan man skifter numre, playlister, albums osv på iPodden, kan jeg ikke forklare. Det kræver lige at jeg læser instruktionsbogen først.
Men man kan ihvertfald skifte numre via rattets knapper, "SEEK TRACK" og "5"+"6"Konklusion:


Lydkvaliteten er så tæt på perfekt som muligt, det afhænger lidt af bitraten på nummeret på iPodden. De importerede numre fra iTunes der ligger på iPoden, er rigtig god kvalitet.

Man kan godt være nervøs på iPod kittets kvalitet, især pga prisen der er 1/3 af det tilsvarende fra Toyota. Men det er helt uden begrundelse, kittet leverer en rigtig god lydkvalitet.

Kan kun anbefale det til andre Toyotosser.
Sæt igang!

Montagetid, cirka 1 time incl kaffepause.