Annonce

K&N indsatsfilter på Toyota Corolla E10 1.3
Oprettet af: HP Lund Pedersen - medlemsnr. 6119 Oprettet: 05-04-2009

Beskrivelse:
Jeg har valgt at montere en K&N filterindsats i min Corolla og da Rene gerne ville have lydklip af forskellen på standard luffilter og så et K&N filterindsats + huller i bunden af luftfilterkassen, så har jeg valgt at oprette dette som et projekt.


Dette er indholdet af kassen (selve indsatsen, 3 klistermærker og diverse dokumentation).Løs spændebåndet (rød), træk lufttemperaturmåler (grøn) ud af kassen og vip de 4 clips (blå) af kassen.De 3 bolte skal skrues ud og derefter kan bundkassen trækkes op. Vær obs på bolten til højre på billedet. Da den sidder ud i venstre hjulkasse, kan den godt være rustet lidt fast. Jeg formåede at knække bolten, så væbn jer med tålmodighed og noget rustløsner.Her er der så boret 6 mm huller i bunden af kassen. Efter dette er det bare at gøre proceduren omvendt og så er man klar til at køre.


Alt i alt er jeg godt tilfreds med indsatsen. Man får ikke et højt brøl ud af dette filter, men en smule dybere lyd end standard. Det er en diskret lyd, så hvis man ikke ønsker at lyde som en "brian", så er denne indsats en god løsning.

Da jeg havde kørt en tur med det hele samlet, så skilte jeg det hele igen, borede et par huller mere i bundkassen og borede alle huller op til 8 mm. Dette gav en lille smule mere dyb lyd og jeg blev faktisk lidt overrasket over, at den lidt dybere lyd fra motoren i forhold til standard filter faktisk har givet mig en lidt mere stille motor. Specielt ved kørsel omkring 80-100 km/t, er motorlyden i kabinen faktisk reduceret.