Annonce

Omlakering af Corolla 1.3 DK
Oprettet af: Carsten Petersen - medlemsnr. 46 Oprettet: 24-07-2002

Beskrivelse:
Dette projekt handler i korte træk om at forvandle en gammel Corolla H/B med 75 HK til en fræk gaderacer. Først lakering, så styling og ikke mindst tuning!! Dette projekt handler om LAKERING af min Corolla!


I september år 2000 anskaffede jeg mig en Corolla Hatch back fra 86´. Dengang havde jeg lige fået kørekortet, og så ville jeg jo ikke have en vild bil. Derfor valgte jeg en med 1,3 L motor med 75 HK, frem for den noget hurtigere GT model. I løbet af vinteren år 2001 syntes jeg at min Corolla havde fået en del rustplamager i bagskærme og bageste paneler. Det skulle der gøres noget ved, men hvad vidste jeg ikke. Samtidig syntes jeg at den blev lidt for langsom i optrækket, men jeg ville helst ikke skille mig af med min første dejlige bil.
Her står bilen som standard. Det eneste jeg har lavet ved den er at gøre lygterne delvis sorte, købt alufælge, tågelygter og anlæg. Og så har jeg ændret lidt på standard grill og frontkofanger.

Resten af bilen er jo ret grim at se på med farveskift og spatel klatter rundt omkring, så efter 3 måneders lang spekulation og regnskabsføring, fandt jeg ud af at jeg ville låne 20.000 kr i banken til at gejle min bil helt vildt op for. Jeg fik lånet uden de store problemer, og kunne så gå i gang med at splitte bilen ad, så den kunne lakeres, men før det kunne ske, skulle jeg havde ordnet ALT rust i bilen, og det var lettere sagt end gjort.

Sådan ser en Corolla ud når man går i gang med at skære i karosseriet for at fjerne rust.


Og her er det nye stykke skærm så kommet på. Kønt er det ikke - forhåbentlig bliver det bedre.

Det tog over en uge at sætte det nye stykke skærm på, for jeg havde selvfølgelig skåret for meget af, så det nye ikke havde nogen steder at ”hvile” på. Men på kom det, og således fik vi også klaret det hele i venstre side af bilen.
Corollaen kom ned på alle fire hjul igen efter at have stået på siden i knap 2 måneder, og endelig var der en smule håb om at resultatet ville blive godt. Nu var det hele op til autolakereren og han blev sat på noget af en prøve, da han skulle rette alle de buler ud der var kommet i karosseriet, og en lille uge efter ringede han og meddelte at bilen var klar til afhentning. Da jeg så den blev jeg ret chokeret. Den var sgu blevet rigtig flot og i præcis den farve jeg ville have. Alle buler er stort set usynlige nu, og han har gjort et fandens godt stykke arbejde.

Et styk gul Corolla der lige akkurat har nået indkørslen efter en halv times køretur fra lakereren. Lækkert at se dytten uden skrammer og buler, hehe!

Herefter kom alt det sjove, nemlig at samle alt det udvendige såsom døre, forklap osv. Og hele kabinen skulle jo også i. Det tog ca. halvanden uge at få det hele samlet, og det færdige resultat må jeg sige vækker betydeligt mere opsigt end da jeg startede med projektet.
Her er så det endelige resultat efter en renovering af karossen og en omlakering.

Lige en liste over udgifterne:
Lakering: 5.500 kr.
Ny forrude: 2.000 kr. incl. Isætning.
Lister i døre: 500 kr.
I ALT 8.000 kr.


Disse priser er er ikke vejledende da jeg har fået ”vennerabat” på lakering og rude. Lister og clips er købt hos Toyota i Helsinge som giver 10% rabat til TSC medlemmer!

Dette er så slut på del 1. af mit forvandlingsprojekt, del 2. vil komme til at omhandle styling af min Corolla og der går forhåbentlig ikke så længe, for delene ligger herhjemme. Nu må vi se...

MVH
Carsten