Annonce

Mono/centervisker på AE82
Oprettet af: Michael M - medlemsnr. 443 Oprettet: 28-07-2002

Beskrivelse:
Det hele startede for ca. 5 mdr. siden, hvor jeg så en Corolla GTi (AE92) med centervisker. Jeg tænkte, at det måtte jeg også have på min AE82. Jeg forhørte mig her på TE om, hvordan man lavede sådan noget. Jeg fik masser af gode tips og råd, så det var sådan set kun at komme igang. Men som med så meget andet, gled projektet i glemmebogen og jeg fik ikke gjort noget ved det.

Da jeg så startede på min sommerferie, tænkte jeg at nu måtte der sq ske noget! Som sagt så gjort. Jeg startede med at køre ud til en ophugger og finde de stumper jeg skulle bruge.

Da jeg så havde fået fat i det (det kostede mig 50,-), gik jeg så igang med projektet.

Først pillede jeg de originale viskerarme af bilen.

Så så den sådan ud.

Dernæst skulle viskermotoren pilles af. Den sidder med 4 stk. 10mm skruer.

Det er nemmest at sætte visker-drevet fast i det "hak" der er.

Så kom viskermotoren af. Den er den arm, der sidder på motoren der skal forlænges. Det er lidt med forskel, hvormeget den skal forlænges. Det varierer mellem 10 og 12 mm. I mit tilfælde skulle den dog kun forlænges med ca. 9 mm. Man må altså prøve sig frem.

Her er armen så skåret over, så den kan forlænges.

Her er det stykke, der skal sættes ind.

Her ses det færdige resultat sammenlignet med en original.

Samlingen af det hele foregår modsat af adskillelsen. Hvis man vil have viskeren til at stoppe i lodret stilling, skal man blot sætte armen på viskermotoren lodret. Husk at viskermotoren roterer med urets retning, og armen skal derfor pege opad.

Her ses det endelige resultat så. Færdigmonteret og funktionsdygtigt.

Det vil være en god ide at få fat i en visker der er lige, hvis man vil lave centervisker. Vil man blot have monovisker, hvor viskeren ligger ned som normalt, er det ikke nødvendigt at købe en anden.